Wie is dat meisje Lizzy / Webby in Ducktales?

Vanaf zaterdagochtend 10 maart 2018 zijn de nieuwe afleveringen van Disney Ducktales (Woo-hoo) te zien op Disney Channel. We hebben al enkele afleveringen mogen bekijken <klik hier voor het verslag daarvan> en ons viel op dat er een meisjes-eend meedeed die we niet goed konden plaatsen. In de afleveringen leek ze ‘Wendy’ genoemd te worden, maar na wat research blijkt het om Webby (Webbigail Vanderquack) te gaan, de Engelse naam van het meisjes-eendje wat wij als Lizzy kennen.

Lizzy kennen we als een ‘roze meisje’, compleet met enorme roze strik. Maar deze new-and-improved Lizzy, uit de nieuwe afleveringen van Disney Ducktales, is een stoere meid. Ze is avontuurlijk, kan vechten als een combinatie van een geheim-agent en een Ninja en is erg ondernemend. Maar ze wil eigenlijk zijn zoals de anderen en probeert zich daarom aan te passen aan het gedrag van de neefjes Kwik, Kwek en Kwak.

Lizzy is de kleindochter van mevrouw Baktaart, die ooit is ingehuurt door oom Dagobert als nanny (oppas) van de neefjes en als huishoudster. Aangezien ze alleen maar kost & inwoning wil hebben, kost ze oom Dagobert nauwelijks iets. In de nieuwe Ducktales serie zien we haar met vaste hand het huishouden in het grote landhuis runnen.

Lizzy heeft in de nieuwe afleveringen een grotere rol dan in de oude. Ze moet erg wennen aan het ‘gewone’ leven buiten het landhuis en aan de gewone omgang met de neefjes, maar haar enthousiasme en speciale skills maken dat de neefjes haar graag meenemen op avontuur. Een rode draad door de nieuwe afleveringen is de zoektocht naar informatie over de moeder van de neefjes: Dumbella Duck.

 

Wil je alle nieuwe Ducktales avonturen zien? Kijk dan op zaterdagochtenden om 8.45 naar Ducktales op Disney Channel.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Lizzy – beste vrienden voor altijd

Ik vind het zo jammer dat ik pas kennis heb gemaakt met Lizzy toen haar …

Share
Share