Let´s Cook – Smoothie Maker

De Let’s Cook Smoothie Maker maakt, zoals de titel al verraadt, de allerlekkerste smoothies! De Smoothie Maker maakt eenvoudig en veilig smoothies, ideaal om kinderen te leren om groenten en fruit lekker te vinden.

recensie
Meisje van 6 jaar was eerst stomverbaasd en toen dolblij toen ze de doos met de Let´s Cook Smoothie Maker zag. ´Die wilde ik zo graag hebben´, zei ze blij. Kennelijk heeft ze die al meermalen in alle speelgoedgidsen gezien die in deze tijd van het jaar door de brievenbus vallen en zou het op het verlanglijstje voor Sinterklaas komen.

Mijn meisje van 6 jaar is een moeilijke eter. Er zijn meer dingen die ze niet lust, dan die ze wel lekker vindt. Het is al jaren een uitdaging om haar voldoende gevarieerd te laten eten. Laat de Smoothie Maker nu worden aangeprezen als ´ideaal om kinderen te leren groenten en fruit lekker te vinden´. En daar zit natuurlijk wat in. Fruit en/of groente mengen met vla, yoghurt, ijs en andere zuivelproducten is erg aantrekkelijk. Je kan moeilijke smaken combineren met lekkere en vertrouwde smaken en zo geleidelijk nieuwe smaken introduceren. En wat is er nu leuker dan ook thuis zelf een lekker milkshake te kunnen maken?

Mijn meisje van 6 jaar vindt het leuk om te helpen koken en bakken. Ik ben al weken lang ieder weekend met de meiden cakes en cupcakes aan het bakken (ik heb zelf namelijk goede herinneringen aan vroeger toen ik mijn oma mocht helpen met cake bakken). De smaak van de (cup)cakes valt meisje van 6 steeds weer tegen. Ik hoopte toch weer het beste van de resultaten uit de smoothiemaker. En ik ben niet teleurgesteld!

Bij het doen van de weekboodschappen kreeg ik opdracht om ook extra fruit en ijs mee te nemen. Vervolgens heb ik meisje van 6 zelf aan het werk gezet. De Let’s Cook Smoothie Maker is namelijk erg kindvriendelijk. Je kan met geen mogelijkheid bij de scherpe messen onderin komen, er zit bovenin een soort rooster vastgeschroefd, wat je er niet af kunt halen. Geen angst voor kleine vingertjes en scherpe ronddraaiende messen dus. Wat mij ook erg blij maakt, is dat de kan met messen in de vaatwasser kan. Eigenlijk is dat ook de enige manier om hem goed schoon te krijgen. Een hele verbetering ten opzichte van mijn eigen blender, die al jaren staat te verstoffen …, die kan en mag niet in de vaatwasser.

Meisje van 6 maakt met veel enthousiasme zelf smoothies en shakes en vindt ze nog lekker ook. De smaken ook prima. En het resultaat doet niet onder voor een volwassen blender. Tot nu toe hebben we gewerkt met aardbeien, frambozen en bananen, dat repertoire gaan we vanzelf uitbreiden.

Kortom, de Let’s Cook Smoothie Maker is een erg leuk apparaat voor kinderen. Het is veilig en handzaam, heel gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen en goed schoon te houden. Extra veilig is dat het niet met stekkers werkt, maar op batterijen. Ik ben nog wel benieuwd hoe vaak we smoothies kunnen maken met één setje met vier batterijen.

Tip: in de duidelijke gebruiksaanwijzing staan ook voldoende recepten om mee aan de slag te gaan, en die inspireren tot meer en nieuwe combinaties.

Bestel dit apparaat hier>>


About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Dit is allemaal genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de categorie 12 t/m 17 jaar

Kinderen van 12-17 jaar maken een boel veranderingen mee: puberteit, overstap naar de middelbare school, …