Corona in Huize Trotse Moeders [persoonlijk blog-2]

Ik heb dus Corona…. Ik moet echt even bijkomen en de dame van de GGD biedt aan om me een uurtje later terug te bellen zodat ik het kan verwerken. En dat heb ik wel nodig want mijn eerste gedachten gaan naar mijn ouders: zij zijn twee dagen voor ik ziek werd komen eten. Wel op afstand gebleven, maar toch….. Wanneer je Corona hebt, ben je vanaf twee dagen voor je ziek wordt al besmettelijk. Ik moet er niet aan denken dat zij het ook krijgen en bel ze op om ze in te lichten.

Vervolgens ga ik aan de slag. Een besmetting kan ussen 2-14 dagen nadat je in contact bent geweest met iemand tot Corona leiden. Ik ga dus na waar ik de afgelopen 2 weken geweest ben. Behalve om boodschappen te doen, ben ik nergens geweest. Of ja, toch wel: ik heb mijn prik tegen wespenallergie gehaald bij de huisarts. En ik heb de cursus Stop de Bloeding, Red een Leven gevolgd.

En oh ja, ik heb met een collega een herhalingscursus EHBO gegeven, maar dat was buiten en ook op afstand. En ik heb ook achteraf van niemand gehoord dat ze positief waren.

Kortom: ik weet eigenlijk niet waar ik het opgelopen heb. Ik weet wel dat ik eind maart mijn eerste vaccinatie al had, dus dat ik minder bang hoef te zijn dat ik door mijn astma in de problemen kom.

Ondertussen zijn mijn kinderen ook getest, ze hebben gelukkig nog geen symptomen en blijven zich netjes aan de afgesproken afstand houden om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden. Brrr… wat spannend allemaal.

Wanneer de dame van de GGD terugbelt, neemt ze alle tijd voor Bron- en Contactonderzoek. En legt ze me de leefregels nog een keer uit. En pas dan voelt het officieel: ik heb Corona en ga in isolatie.

Lees <hier> het vervolg-blog over Corona in Huize Trotse Moeders

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …