Het grote voorleesboek voor rond de vijf jaar

Als je vijf jaar bent, dan ben je al best groot. Je kleedt jezelf aan, smeert je eigen boterham, bent lief voor je broertje of zusje en zorgt natuurlijk goed voor je huisdier. Je gaat ook al bijna naar groep 3 en verder is er zwemles, moet je soms naar de dokter, speel je bij vriendjes, ga je misschien wel ergens logeren of maak je een uitstapje met je ouders Speciaal voor alle vijfjarigen zit dit boek boordevol verhalen, versjes en tekeningen van veel bekende schrijvers en tekenaars. Zowel klassiek als nieuw en van herkenbare alledaagse dingen tot sprookjes alles zit erin! Kruip op de bank met Jip & Janneke, Kolletje, Robin, Beer & Bever, Pippi Langkous, Foeksia de miniheks, de dwergjes van Tuil en vele anderen. Want voor een mooi verhaal ben je natuurlijk nooit te groot!

Recensie
Een voorleesboek, een voorleesbundel, een mooi dik boek… Speciaal voor kinderen van rond de 5 jaar jong. Deze voorleesbundel bestaat uit verhaaltjes van toen én nu, versjes uit de oude doos en moderne versjes. Grappige onderwerpen, lieve onderwerpen en (natuurlijk, het leukste) ondeugende onderwerpen.

De afgelopen dagen hebben de kids van (rond de) 5 jaar genoten van de verhalen uit dit boek. Na het douchen en tanden poetsen kwam daar ’s avonds het vaste moment van samen op het ‘grote bed’ zitten. Startklaar voor één of meerdere verhaaltjes. Geconcentreerd luisterend, een voorzichtig glimlachje of een hele lading aan verhalen naar aanleiding van iets herkenbaars uit het boek.

Als moeder vind ik het een erg leuke bundel. Stuk voor stuk komen er verhaaltjes aan bod die geschikt zijn voor een 5-jarige kleuter. Ze herkennen de onderwerpen en zien zich bijna zélf in het verhaal voorbij komen. Veel verhalen komen uit leesboeken die ik al eerder (voor)gelezen heb, van Jip & Janneke, Pippi Langkous, Foeksia de miniheks en Robin. Omdat dit boek een verzameling is, is het ondanks de herhaling afwisselend genoeg om toch lekker voor te lezen. Ook het versje ‘Stout’ van Annie MG Schmidt deed het goed bij de kinderen.

De tekeningen in het boek zijn, doordat het een bundel is, mooi gevarieerd. Daarnaast zijn de tekeningen zo aansprekend dat onze dochter van 5 jaar de verhaaltjes ook (op haar eigen manier) zelf hardop kan voorlezen. Hoe schattig…. Een genietmomentje als moeder!

Ik vind Het grote voorleesboek voor rond de vijf jaar absoluut een aanrader, zelfs als de boekenkast al propvol staat met andere gave kinderboeken. Een mooie aanvulling!

Het grote voorleesboek voor rond de vijf jaar – diverse auteurs
Hardcover, 240 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

Uiteraard zijn deze boeken er ook voor andere leeftijden, zie:


Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Lieke is verliefd [recensie]

Lieke is verliefd op Sam. Ze vertelt het aan niemand. Maar Eva merkt het best! …

Share
Share