Shaun het Schaap: de film, nu uit op DVD en BluRay – recensie

shaun-het-schaap-dvd-blu-ray-recensie-copyright-trotse-moeders-1Toen we bij de première van Shaun het Schaap: de film waren, had ik al meteen zin om de film nog een keer te zien. En dat ik daarin niet de enige was, bleek wel uit de enthousiaste reacties van mijn kinderen toen we de BluRay ter recensie toegestuurd kregen. Dezelfde avond nog, gingen we hem kijken! Inmiddels hebben we hem, niet altijd met alle kinderen samen, een keer of 5 gezien. En hij blijft leuk! En je blijft ook steeds nieuwe dingen ontdekken. Het is echt een film om in huis te hebben, leuk voor het hele gezin!

shaun-het-schaap-dvd-blu-ray-recensie-copyright-trotse-moeders-2Stop Motion
Wanneer je de film meerdere malen bekijkt, raak je ook steeds meer onder de indruk van de techniek die gebruikt is. Shaun het Schaap is een zogenaamde stop-motion film. Er wordt dus een scène klaargezet, een opname gemaakt, iets veranderd in de scène, weer een opname gemaakt en per minuut zijn er dus 24 van die opnamen nodig. De film duurt bijna anderhalf uur! Wat een werk moet dat zijn geweest (maar volgens mij wel enorm leuk werk!)

shaun-het-schaap-dvd-blu-ray-recensie-copyright-trotse-moeders-4Het verhaal in het kort:
Boer raakt zijn geheugen kwijt en beland uiteindelijk, via het ziekenhuis, in de stad, waar hij zijn schaap-scheer-kwaliteiten inzet als kapper. Shaun (het schaap), de andere schapen en de hond, Bitzer, proberen de boer terug te vinden. Ondertussen zit er een dierenvanger achter hen, en achter een loslopende poedel aan en wordt de boerderij ingenomen door de biggen. Maar wees gerust: uiteindelijk komt alles goed!

shaun-het-schaap-dvd-blu-ray-recensie-copyright-trotse-moeders-3Mompelen en blaten
In de hele film wordt geen woord gezegd. De boer en andere mensen mompelen iets onverstaanbaars, en de schapen blaten. En eigenlijk valt het niet eens op, want voor het verhaal is geen tekst nodig, dat is duidelijk genoeg. Prachtig gedaan!

shaun-het-schaap-dvd-blu-ray-recensie-copyright-trotse-moeders-6Gegevens
De film duurt 85 minuten en is gemaakt door Aardman Producties en uitgebracht door Lumière. In de Nederlandse versie van de film zijn de teksten die in de film te lezen zijn vrijwel allemaal uit het Engels vertaald naar het Nederlands.

Bestellen

Bekijk op bol.comDe BluRay versie van Schaun het Schaap: de film, bestel je hier >>>>

Bekijk op bol.comDe DVD van Schaun het Schaap: de film, bestel je hier >>>>

Trailer
Voor de trailer van deze film, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Het feest van tante Rita

Aanstaande zaterdag is de première van de film: het feest van tante Rita! Deze vrolijke …