Lego Friends – Bouw je eigen avontuur

lego-friends-bouw-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-7Ga mee op reis naar de spannende wereld van LEGO® Ninjago of kom picknicken of ga naar de kermis met LEGO® Friends! Volg de inspirerende bouwideeën en maak met behulp van de bijgevoegde steentjes je eigen LEGO®-avonturen.

Recensie
Dochterlief is dol op LEGO Friends. Ze heeft al behoorlijk wat pakketten gehad in de loop der jaren en spaart er zelf ook steeds voor. Het leukste vindt ze de pakketten waarmee je iets bouwt waarmee je daarna kunt spelen, zoals bijvoorbeeld een school. Ze kan dan eindeloos met de LEGO poppetjes allerlei fantasiespelen beleven.

lego-friends-bouw-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-1Dit pakket was dan ook helemaal in de roos bij mijn dametje! Het ziet er sowieso erg aantrekkelijk uit: glanzend, stevig, echt een cadeau. In de stevige kartonnen hoes zitten zowel een pakket met LEGO bouwstenen als een boek. Een vrij dik boek met een harde kaft en veel kleurige pagina’s.

Voorin het boek staat de instructie hoe je stap voor stap een cabriolet kunt maken voor het meegeleverde poppetje Liza. Dat wordt dus als eerste gedaan. Vervolgens kijken we samen verder in het boek.

lego-friends-bouw-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-2 lego-friends-bouw-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Er zijn 5 thema’s: picknick, paarden, kermis, avontuur en feest en ieder thema wordt uitgewerkt met allerlei subthema’s die uitdagen om zelf te gaan bouwen. Voorin het boek staan al handige tips, want natuurlijk hebben we niet alle afgebeelde bouwstenen in huis. Met de tips en je eigen creativiteit ben je echter prima in staat om de ‘wereld’ van jouw keuze, op je eigen manier te maken.

lego-friends-bouw-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-4 lego-friends-bouw-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Mijn dochter werd al direct enthousiast van de picknick-kleedjes. “Kijk mama, dat is eigenlijk heel simpel, maar het ziet er erg vrolijk uit!”. Ze ging meteen aan de slag om voor de dieren die ze inmiddels al van LEGO Friends heeft, allerlei kleurige kleedjes te maken. Allemaal met een eigen patroon en andere kleurcombinaties.

lego-friends-bouw-boek-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Toen ze dat naar tevredenheid gedaan had en alle diertjes heerlijk uit lagen te rusten, pakte ze het boek weer. Bij het doorbladeren viel haar oog steeds op iets anders wat ze leuk vond en waarbij ze zei dat ze dat ook kon gaan maken. Ik denk dat ze nog heel veel plezier van dit boek gaat hebben, het nodigt echt uit tot het bouwen van iedere keer andere dingen.

Binnenkort zijn er voor echte LEGO fans drie van deze pakketten te winnen! Houd onze website dus goed in de gaten….

Lego Friends – Bouw je eigen avontuur
Bekijk op bol.comBoek,hardcover, 80 pagina’s + LEGO bouwstenen, uitgeverij Moon
Bestel dit pakket hier >>>>

Er is ook een pakket als dit met LEGO Ninjago. Klik hier voor de recensie >>>>

Lego Ninjago – Bouw je eigen avontuur
Bekijk op bol.comBoek + bouwstenen, uitgeverij Moon
Bestel dit LEGO pakket hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …