Mensen, mensen wat een mensen!

Iedereen weet dat er op aarde veel, heel veel mensen wonen en dat er ieder jaar miljoenen bijkomen. Vandaag leven er op aarde meer dan 5.000.000.000 En als je over ongeveer een uurtje dit boek uit hebt, zijn er ondertussen weer 4000 mensen meer. In het jaar 2000 zijn we op deze wereld misschien al met zijn zes miljarden. Als we elkaar allemaal een hand zouden geven, zou die mensen-ketting meer dan zes miljoen kilometer lang zijn genoeg om 153 keer om de aarde te reiken of acht keer naar de maan en terug! Meer dan 5.000.000.000 mensen en toch zijn er geen twee gelijk. Ieder is weer anders, allemaal verschillen we van elkaar. Ieder mens is uniek, enig in zijn soort.

Boek recensie:

Het is een informatief boek waarbij de plaatjes de overhand hebben. Plaatjes begeleid met enkele zinnen tekst. Zo zie je bijvoorbeeld op een pagina 15 ogen om aan te geven dat de vorm en de kleur van de ogen nooit hetzelfde is. Zo worden diverse onderwerpen zoals bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken, soorten kleding, soorten spelletjes, soorten schrijfwijzes en lievelingsgerechten uit verschillende landen uitgebeeld.

Een boek leuk en leerzaam voor de kinderen om in te kijken en ze te laten zien dat elk mens uniek is met zijn of haar eigen gewoontes. De plaatjes zijn erg illustratief. Het boek sluit heel kenmerkend af met: Is het niet heerlijk, dat we allemaal, stuk voor stuk, anders, zijn anders dan wie dan ook? En zo is het ook ieder mens is uniek!

Mensen, mensen wat een mensen – P. Spier
Nederlands, Hardcover, Lemniscaat
Bestel hier via Bol.com >>

Share

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.
Share
Share