Archie Greene en het geheim van de Magiër

archie-greene-1-cover-trotse-moedersOp zijn twaalfde verjaardag ontvangt Archie Greene een geheimzinnig cadeau, dat wordt bezorgd door iemand van een gerenommeerd advocatenkantoor. Het is een vierhonderd jaar oud boek dat geschreven is in een taal die hij niet kent. In het pakket zit ook een speciale opdracht, Archie moet het boek terugbrengen naar het Museum van Magische Varia. Archie heeft geen idee waarom juist hij het boek heeft gekregen, maar hij merkt al snel dat duistere krachten er alles voor over hebben het boek te bemachtigen. Archie komt terecht in een wereld waarin boeken kunnen praten, bibliothecarissen toverkracht bezitten en magische spreuken tot leven komen.

Recensie
Het geheim van de magiër is het eerste boek uit een nieuwe reeks fantasy-boeken over Archie Greene. De boeken zijn volgens de uitgever geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en ik deel deze mening omdat er enorm veel verschillende namen en ‘regels’ in voorkomen en ik denk dat het boek voor jongere kinderen lastig te volgen is. Ik heb het zelf gelezen en ik moest ook regelmatig terugbladeren om te kijken wie een bepaald personage ook alweer was, of wat er eerder over een zekere vorm van magie verteld werd. Qua spanning of “enge dingen” zou een kind het ook al eerder kunnen lezen, voorlezen lijkt me dan een goede optie.

Screenshot 2015-03-23 at 08.40.30

Ook voor Archie Greene zelf, moet het verwarrend zijn: al die nieuwe namen en soorten magie. Hij heeft namelijk tot zijn 12de jaar geen idee dat er een magische wereld bestaat. Hij woont bij zijn oma, zijn ouders zijn overleden. Dan wordt er een magisch boek bezorgd, met een opdracht erbij en ontdekt hij niet alleen dat er een magische wereld bestaat, maar ook dat hij magische krachten bezit en nog meer familie heeft.

 Screenshot 2015-03-23 at 08.40.04  Screenshot 2015-03-23 at 08.39.49

Hij gaat bij zijn tante en oom wonen, die twee kinderen hebben die ook een rol spelen in het boek. Archie wordt leerling in de magische wereld waarin het draait om boeken. Dat vond ik zelf wel een mooi gegeven, als boekenliefhebster. Er zijn uiteraard goede en slechte boeken, en de slechte magie moet afgeschermd worden, maar er zijn uiteraard ook magiërs die het op de magie uit die boeken voorzien hebben…

Screenshot 2015-03-23 at 08.40.16

Erg mooi, die wereld. Wanneer je probeert niet alles wat er in het boek verteld wordt en alle namen die er in voorkomen te onthouden (ik ben op een gegeven moment maar gestopt met terugbladeren), leest het als een trein. Je wilt ook echt weten hoe het verder gaat en wat de samenhang is en ik vermoed dat Archie Greene en het geheim van de Magiër en de delen die nog gaan komen een groot succes zullen worden bij kinderen die van ‘fantasy’ houden.

Archie Greene en het geheim van de magiër – D.D. Everest
Bekijk op bol.comEerste boek uit een serie over Archie Greene
Hardcover, 280 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Op een ochtend – vroeg in de zomer [recensie]

In deze bundel met nieuwe verhalen over de eekhoorn, de mier en de andere dieren …

Share
Share