Versimpel je leven

In de complexe en onzekere wereld van vandaag kun je verlangen naar een simpeler leven waarin je rust, ruimte en meer geluk ervaart. Door een andere levenshouding kun je je leven aanzienlijk eenvoudiger maken. De oplossing ligt in versimpelen. Dit betekent je beperken tot dat wat echt belangrijk is. Sjoukje van de Kolk legt uit hoe je dit kunt realiseren op het gebied van huis, werk, gezin & opvoeding, relaties en jezelf.

Versimpel je leven is een uitermate inspirerend handboek vol praktische tips en informatie. In het handige zakboekje vind je citaten en tips en volop ruimte voor je eigen aantekeningen. Een boekje om altijd bij de hand te hebben!

Recensie
Versimpel je leven
lijkt soms makkelijker gezegd dan gedaan. Maar met dit boek in huis heb je talrijke tips in huis om je leven daadwerkelijk te versimpelen. Het begint al met de aankleding van je huis; vloerbedekking is moeilijker schoon te maken dan plavuizen of laminaat. Maar er staan ook volop tips in over de opvoeding; laat je puber maar gewoon op de bank hangen en te zappen. Blijkbaar hoort dit er allemaal bij en gaat deze fase vanzelf weer over. Pubers hebben veel om over na te denken, terwijl wij denken dat ze alleen maar tv kijken en verder niks doen. Ondertussen gaat er van alles in hun hoofd om; onzekerheid,  het verwerken van allerlei spannende momenten en noem maar op. Dan is het voor pubers juist fijn als ze op de bank kunnen hangen en even helemaal niks te hoeven. Maar ook tijd voor jezelf nemen is belangrijk. Gewoon eens nee zeggen als er weer eens  iets aan je gevraagd  wordt. Verder natuurlijk nog vele en vele andere tips die  versimpel je leven aan bod komen.

Hoewel ik volgens mijzelf aardig ‘simpel’ leef, zijn er nog veel tips in versimpel je leven, waar ik iets aan kan hebben. Een klein voorbeeld hiervan is; leer je kinderen om mee te helpen met kleine klusjes in huis. Naarmate ze ouder worden, kunnen ze steeds meer dingen zelf doen in huis of meehelpen in huis. Hierdoor leren ze verantwoordelijkheid nemen en doordat je in het begin de klusjes samen doet (of voordoet) krijgen ze ook nog eens helemaal jouw aandacht voor zichzelf. Uiteraard zijn complimentjes geven hierbij erg belangrijk én vooral niet teveel corrigeren, alleen daar waar het echt nodig is.

Versimpel je leven laat zien dat je je leven daadwerkelijk kunt versimpelen. Een ieder die graag wat rustiger wil leven, kan aan dit boek heel veel hebben. Alle aspecten komen aan bod; gezin & opvoeding, huis, relaties, liefde, werk en natuurlijk jezelf. Wie dit boek heeft gelezen en de tips ter harte neemt, zal zich zeker een stuk relaxter voelen.

Versimpel je leven – Sjoukje van de Kolk
Handboek, paperback, 223 pagina’s, Forte
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Feel good-raadgever – Opkomen voor jezelf [recensie]

Leren assertief zijn en nee durven zeggen. Veel mensen betreuren het dat ze niet voor …

Share
Share