Voor iedereen vanaf 5 jaar: “Laat me met rust!” van OORKAAN en Het Nederlands Kamerorkest [verslag]

Vandaag is het feest! Of toch niet?

Bovenstaande tekst komt uit de inleiding van het persbericht over de theatervoorstelling voor kinderen “Laat me met rust!” van Oorkaan en Het Nederlands Kamerorkest. Niet iedereen vind het namelijk fijn om jarig te zijn en aandacht te krijgen, anderen willen er juist graag bij horen, maar voelen zich buitengesloten. En zo is het thema verjaardag aanleiding voor een voorstelling waarin allerlei vormen van al dan niet feest vieren voorbij komen.

De muziek (van Dvořák) is prachtig, maar niet direct iets waarbij je aan (jonge) kinderen denkt. Toch maken Oorkaan en Het Nederlands Kamerorkest deze voorstelling echt geschikt voor jonge kinderen. Er is namelijk een heleboel te beleven op het podium. Je ziet de orkestleden en solisten uiteraard spelen, maar er wordt ook veel bewogen, gelopen, uitgebeeld.

Dat begint al met het door de strijkstokken tekenen van de vormen die op het toneel staan, waarna de lichten gaan branden. Prachtig te horen hoe de zaal de adem inhield toen de boom getekend werd en er een zucht klonk toen de boom verlicht werd. De kinderen werden meteen betoverd, dat was goed te merken!

Soms zwakte de aandacht wat af, wanneer er even weinig beweging te zien was. Ik vermoed dat dat vooral bij kinderen jonger dan de doelgroep-leeftijd was. Die waren ook hoorbaar andere dingen aan het doen en aan het rondrennen, wat de concentratie bij de oudere kinderen niet ten goede kwam. Deze voorstelling is echt prima geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Zij zullen vanaf het begin tot het eind genieten!

Als Trotse Moeder heb ik samen met mijn kinderen genoten. Wat een bijzondere manier om je kinderen kennis te laten maken met muziek van Dvořák. Thuis zetten we vaak klassieke CD’s op, maar dan zitten we niet een uur lang te luisteren. Nu hebben mijn kinderen echt geboeid gekeken en geluisterd en ze vonden het prachtig! Voor ons was het feest!!

Voor meer informatie over deze voorstelling en over andere voorstellingen van Oorkaan, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De beste muziek voor een orgasme [top 10]

Lijstjes…. we hebben er al een flink aantal gepubliceerd omdat ze zo leuk kunnen zijn. …