Sjoerd Kuyper bekroond met Vlag en Wimpel door de Griffeljury voor De Duik

de-duikIn Willemstad in Curaçao is een brug: de Pontjesbrug. Het is een oude brug en hij herbergt een geheim: wie onder de brug door zwemt belandt in het verleden. Roly is de zoon van een Nederlandse moeder en Curaçaose vader.

Hij leert van zijn vader over het geheim van de Pontjesbrug, maar mag er niemand iets over vertellen – zelfs zijn grote liefde Mila niet. Met zijn vader maakt Roly verschillende reizen naar het verleden.

Maar op een avond gaat Roly’s vader alleen, en komt niet meer terug. De moeder van Roly is woedend. Ze denkt dat haar man haar heeft verlaten en ze reist met Roly terug naar Nederland. Maar wie moet Roly’s vader nu redden? Wie haalt hem uit het verleden? Roly ziet maar één uitweg. Hij deelt met Mila het grote geheim.

de-duik-sjoerd-kuyper-vlag-wimpel-trotse-moeders-3

Het boek De Duik, geschreven door Sjoerd Kuyper, is door de Griffeljury bekroond met Vlag en Wimpel. Het is dan ook een bijzonder boek. Het is een soort combinatie van leesboek en scenario, allerlei soorten stijlen door elkaar.

de-duik-sjoerd-kuyper-vlag-wimpel-trotse-moeders-4 de-duik-sjoerd-kuyper-vlag-wimpel-trotse-moeders-5

de-duik-sjoerd-kuyper-vlag-wimpel-trotse-moeders-1 de-duik-sjoerd-kuyper-vlag-wimpel-trotse-moeders-6

Kinderen moeten echt moeite doen om dit boek te lezen, maar dan is het ook zeer de moeite waard. Het is echt anders dan anders en dat alleen mag wel eens bekroond worden! Hopelijk zorgt deze waardering van de Griffeljury er voor dat meer kinderen de tijd nemen om dit boek te leren waarderen.

De duik – Sjoerd Kuyper 
Geïllustreerd door Sanne te LooBekijk op bol.com
Leesboek, hardcover, 110 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

de-duik-sjoerd-kuyper-vlag-wimpel-trotse-moeders-2

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Bekroond kinder- en jeugdboekenauteur Miep Diekmann overleden

Miep Diekmann Assen, 26 januari 1925 – Scheveningen 9 juli 2017 Na een lang en …

Share
Share