Vrolijkste handtekeningenactie voor Het Vergeten Kind

wensvlagWeer een handtekeningenactie? Ik kan me – in een wereld waar zo vaak een petitie is voor het een of ander – deze reactie absoluut voorstellen. Toch wil ik deze actie onder de aandacht brengen bij jullie allemaal. De reden waarom ik dit wil delen is simpel: het onderwerp is te belangrijk. Zoals al duidelijk wordt in het filmpje hierboven is deze handtekeningenactie bedoeld om de 32.000 kinderen die ongewild in een opvanglocatie zitten een stem te geven. Vergeten kinderen die al veel te veel hebben meegemaakt in hun jonge leven. Dingen die ons voorstellingsvermogen te boven gaan.

Laten wij een duidelijk signaal geven richting Den Haag dat er iets moet gebeuren in de opvang voor deze vergeten kinderen. De ambassadeurs Johnny de Mol, Babette van Veen en Saar Koningsberger hebben in Utrecht een succesvolle start gemaakt voor deze actie. Help jij mee het doel van 32.000 vrolijke wensvlaggen te halen?

Misschien ken je de naam Stichting van het Vergeten Kind nog niet. Dat kan kloppen, maar waarschijnlijk ken je deze stichting al wel: de Guusje Nederhorst Foundation draagt vanaf 10 januari 2014 namelijk de naam Stichting Het Vergeten Kind.

Laat je inspireren door de originele vorm van de actie en download de wensvlag, print ze uit en ga – met je kinderen – aan tafel zitten en versier de vlaggen. Jong en oud kunnen meedoen aan deze fantastische actie en als iedereen dat doet, moeten we die 32.000 vlaggen toch ruimschoots kunnen overtreffen! Elke wensvlag staat voor één handtekening en één kind. Een kind dat ook recht heeft op een kindvriendelijke leef- en speelomgeving! Kinderen doen graag wat voor andere kinderen en op deze manier kunnen ze hun stem ook laten horen.

vergeten kindDe wensvlag kun je hier vinden. Schrijf je wens op, versier hem zo mooi als je kunt en stuur hem vervolgens op naar: Het Vergeten Kind, 1e Van der Kunststraat 286, 2521 AV Den Haag.
Ik kijk nu al uit naar het resultaat van de vrolijkste handtekeningactie ooit en verwacht een schitterend versierd Binnenhof en/of Het Plein  in Den Haag op woensdagmiddag 29 januari, tijdens de aftrap van de Week van Het Vergeten Kind.

Insturen van de vlag kan tot 25 januari.

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Koninklijk gezin is verhuisd naar Koninklijk Paleis Huis ten Bosch

Vandaag, zondag 13 januari 2019, zijn Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia …