Het grote voorleesboek voor rond de vier jaar [recensie]

grote voorleesboek 4 jaar coverJe bent (bijna) vier en elke dag leer je nieuwe dingen. Het liefst wil je, zodra je weet hoe het moet, alles zelf doen: zelf je schoenen aantrekken, zelf fietsen, zelf de hond uitlaten, zelf naar links-rechts-links kijken voor het oversteken … Bovendien ga je voor het eerst naar de grote school. Daar leer je letters lezen en tot heel ver tellen. En je maakt in één klap veel nieuwe vriendjes!
Speciaal voor alle vierjarigen zit dit boek boordevol nieuwe en klassieke verhalen, versjes en tekeningen van veel bekende schrijvers en tekenaars. Van herkenbare alledaagse gebeurtenissen tot dierenverhalen, het zit er allemaal in. Druk je lievelingsknuffel dicht tegen je aan en duik in de wereld van Jip & Janneke, Vos & Haas, Ties & Trijntje, Jubelientje, de kinderen van de Grote Beer, Spuit Elf, Rintje en vele anderen. Want naast de hele tijd van alles zelf doen, is even lekker luisteren ook heel fijn!

Recensie
Wat een fantastische serie boeken is de serie Het grote voorleesboek! Ik was na de eerste keer voorlezen al helemaal verkocht en wilde ook meteen die van zes jaar hebben voor mijn zoon en die van vijf en zeven wil ik eigenlijk ook al wel …

FullSizeRender-2

Wat dit boek zo fijn maakt is dat er veel verschillende voorleesverhalen in staan van ongeveer vijf bladzijdes per verhaal. Het is een prachtig hulpstuk om je kind te leren zich wat langer te concentreren op een verhaal, terwijl er minder plaatjes staan om te helpen dat ook vol te houden.

Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar is goed voor de overgang van prentenboek naar voorleesverhaal met veel hoofdstukken. Lekker even een wat langer verhaal voor het slapen en als het nog vroeg is wel twee. En dan zelf kiezen welk verhaal. De een met wat meer tekst, de ander met wat meer plaatjes. Van diverse bekende schrijvers en diverse bekende illustratoren. Zo ziet je niet meteen vast zit aan een heel boek lang dezelfde stijl.

FullSizeRender-4
Het leuke van Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar is dat de verhalen zijn geselecteerd op leeftijd. Dus met thema’s waar kinderen rond die tijd mee bezig zijn. In dit geval is dat niet naar school willen, groot willen zijn, veters strikken, tellen, op vakantie gaan, lief zijn is moeilijk, knuffels, schoolreis, durven, plassen en naar de bieb.

In Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar staan verhalen van schrijvers zoals Paul van Loon, Annie M.G. Schmidt, Vivian den Hollander, Marianne Busser en Hans Hagen. Er staan illustraties in van onder andere Thé Tjong–Khing, Dagmar Stam en Alex de Wolf.

FullSizeRender-1
Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar is een absolute aanrader! Ook voor de ouder die wel wil voorlezen maar gewoon een beetje hap snap, zonder wekenlang in hetzelfde boek steeds weer een stukje verder te lezen.

Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar – diverse auteurs
Voorleesboek, hardcover, 240 pagina’s, Uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Het Dikke Dino-boek

Het Dikke Dino-boek…. geen boek over een Dikke Dino, maar een indrukwekkend dik boek over …

Share
Share