DVD Pororo: De kleine pinguïn deel 1

Pororo-deel-1-HEErgens ver hier vandaan ligt een klein eilandje overdekt met sneeuw en ijs. Op dit witte eiland bevindt zich een dorpje dat bewoond wordt door de nieuwsgierige en ondeugende pinguïn Pororo en zijn vrienden. Samen met de goedhartige ijsbeer Poby, de rode vos Eddy en het verlegen bevertje Loopy, maakt Pororo allerlei avonturen mee.

Recensie:
Wanneer we deze DVD in huis krijgen vraag ik mijn dochter of ze Pororo kent. Ze kijkt me met een wazige blik aan… Nee, dus. Maar de vrolijke pinguïn op de voorzijde trekt voldoende haar aandacht om samen met mij even op de bank te ploffen om wat afleveringen te bekijken. Al snel ontdekken we dat het hier gaat om een DVD met korte filmpjes die de belevenissen van pinguïn Pororo en zijn vriendjes weergeeft. De meeste afleveringen zijn grappig om te zien, omdat er vaak iets ondeugends gedaan wordt. Daarmee ben je als maker natuurlijk altijd verzekerd van succes!

Je kunt Pororo kennen van televisie, aangezien de afleveringen ook te zien zijn bij Zappelin. De kans bestaat dat als je kind kijkt naar dit programma, de afleveringen al bekend zijn. Voor ons is het allemaal nieuw en we vermaken ons er prima mee. De kleine pinguïn heeft iets aandoenlijks en met de korte tijdsduur van circa zeven minuten duurt het niet te lang voor de kleine kijkertjes. Peuters en kleuters zijn echt de doelgroep van deze serie, dat merk ik ook aan mijn meisje. Echt heel erg kan het haar niet boeien, maar voor de kleine momentjes is af en toe een afleveringen kijken wel een leuk tijdverdrijf. Maar na twee filmpjes heeft ze het meestal ook wel weer gezien en gaat ze iets anders doen.

pororo dvd fotoMet deze DVD ben je verzekerd van anderhalf uur kijkplezier voor je zoon of dochter. Maar liefst dertien keer genieten van een leuke, grappige afleveringen van Pororo, Poby, Eddy en Loopy. Wat ik als moeder ook wel prettig vind is dat deze filmpjes niet snel gaan irriteren. Toen mijn dametje de peuterleeftijd had, was ze dol op de Teletubbies en dan wordt je op een gegeven moment de “oh ohh’s” toch wel een beetje zat. Tenminste ik wel… Dat probleem ervaar ik bij deze serie niet zo. Maar goed, dat kan natuurlijk ook zijn omdat mijn dochter er niet zo lang naar kijkt.

Pororo de kleine pinguïn deel 1 – DVD
DVD, 91 minuten, EntertainmentOne
Bestel deze DVD hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Internet en TV combineren voor een persoonlijke ervaring

Met een internet en TV abonnement heb je een combinatie in huis die van televisie …