Schat, maai jij het gras “even”?

gras-foto-copyright-trotse-moeders-artikel-robomow-1Een tuin & kinderen betekent meestal: gras. Wanneer je een stukje grasveld in je tuin hebt, kan je kindje al snel daarvan genieten. Als baby op een dekentje buiten, grotere kinderen met een badje water, op een kleed met hun favoriete speelgoed, voetballen, rennen, hutten bouwen… Ideaal!

Minder ideaal is dat dat gras ook bijgehouden moet worden. Zeker nu het veel geregend heeft in de afgelopen periode en het weer steeds warmer wordt, schiet het gras de hoogte in.

Uit een onderzoek van Robomow blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders tuinieren een zware klus vindt. Als belangrijkste reden (27%) wordt aangegeven dat men het tijdrovend vindt. Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat beide partners in een huishouden evenveel in de tuin zouden moeten doen. Maar ja…

Wij hebben het grasmaaien gedelegeerd. Aan ons konijn Snufje en onze cavia’s Fie en Pluisje. Maar ook wanneer je geen konijn of schaap in je tuin hebt, zijn er mogelijkheden om het grasmaaien te delegeren. Aan een robotgrasmaaier!

gras-foto-copyright-trotse-moeders-artikel-robomow-4 gras-foto-copyright-trotse-moeders-artikel-robomow-2

Waar we ‘vroeger’ nog achter een roestig metalen hand-grasmaaier liepen te duwen, kwam via de elektrische- of benzinemaaier (en voor de mensen met een enorm gazon de zitmaaier) de robotgrasmaaier beschikbaar voor particulieren. De Robomow is er voor mensen met een klein gazon, maar er zijn ook modellen die gazons tot 3500 m2  aankunnen.

rusty-lawnmower-351354_960_720 gras-maaien-robot-robomow-artikel-trotse-moeders-vaders-3

De Robomow-maaiers vinden zelfstandig het basisstation terug, plannen zelf hun maaibeurten in en hebben nauwelijks menselijke interventie nodig. De Robomow-maaiers zijn eenvoudig via Bluetooth op afstand te bedienen met een smartphone. Daarnaast hebben de nieuwe modellen voor gazons van 1.200 m2 en groter nu ook standaard een geavanceerde gsm-communicatiemodule.

gras-maaien-robot-robomow-artikel-trotse-moeders-vaders-4 robomow-mobiel-app-gras-maaien-robot-trotse-moeders gras-maaien-robot-robomow-artikel-trotse-moeders-vaders-5

De module zendt operationele- en veiligheidsmeldingen direct naar de smartphone waardoor fouten worden geminimaliseerd. Speciaal voor de nieuwe RS-modellen biedt Robomow RoboHome aan. Dit is een accessoire die de robotmaaier schoonhoudt en beschermt tegen direct zonlicht of regen wat de levensduur van de maaier bevordert.

Bovenstaande, cursieve tekst, komt van Robomow, maar wat betekent dat in de praktijk? Daar kan ik kort over zijn: je hoeft zelf niets meer te doen aan je gazon! Wanneer de Robomow ingesteld is, doet de robot-grasmaaier geruisloos en zelfstandig waar hij voor bedoeld is: je gras maaien.

gras-maaien-robot-robomow-artikel-trotse-moeders-vaders-1

Geen “schat maai jij het gras even?“, gevolgd door gezucht, excuses of misschien wel een woordenwisseling, en dat een aantal dagen nog een keer en daarna nog een keer etc… Stel je voor, een Robomow die gezellig over je gazon glijdt, waar je geen last van hebt en waardoor je gazon er altijd prima bij ligt. Klinkt goed toch?

Op de website van Robomow vindt je meer informatie over de verschillende modellen, klik hier >>>>

Sowieso is het leuk om de Robomow-website te bezoeken, al is het alleen maar om te zien hoe zo’n robot over een gazon rijdt en alle obstakels uit de weg gaat. Ik vind het indrukwekkend en ga binnenkort ons konijn & de cavia’s voorzichtig voorbereiden op het zoeken van een andere baan….

gras-foto-copyright-trotse-moeders-artikel-robomow-5 gras-foto-copyright-trotse-moeders-artikel-robomow-3

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een heerlijk terras creëer je zo

Nu het zomer is, spenderen we een groot deel van onze tijd thuis in onze …

Share
Share