Zen met Sudoku

Screenshot 2015-08-03 at 22.54.45Zen met sudoku is een verslavend leuk puzzelboek voor een ieder die ontspanning zoekt én zijn brein wil trainen. De dagelijkse sudoku in nrc.next en de zaterdagse sudoku voor NRC Handelsblad vallen op door de vier grijze vlakken in het midden. Een vondst van Peter Ritmeester, die onder meer sudoku’s maakt voor NRC Handelsblad, nrc.next en The International New York Times. In de VS staan zijn boeken al jaren in de bestsellerlijsten.

Recensie
Zen met Sudoku… Volgens mij is die combinatie alleen maar haalbaar wanneer de puzzels haalbaar zijn en daarom ga ik ze voor jullie uitproberen 😉

sudoku-recensie-trotse-moeders-uitlegIk ben jaren geleden behoorlijk verslingerd geweest aan Sudoku, maar heb er al een hele tijd geen meer opgelost. Mijn man wel, die puzzelt vrijwel iedere dag. Maar dit Sudoku boek, houd ik lekker voor mezelf. Het ziet er goed uit, heeft een harde kaft en een ringband. Geen gedoe meer in bed met zo’n opengeklapt boekje wat steeds weer dicht wil!

Ik was even niet voorbereid op ‘andere-dan-gewone’ Sudoku’s, maar deze puzzels zijn toch echt anders.

sudoku-recensie-trotse-moedersBehalve de traditionele 9 vierkanten met ieder 9 vakken, waarin de cijfers 1 t/m 9 zo geplaatst moeten worden dat niet alleen in de vierkanten, maar ook horizontaal en verticaal alle cijfers slechts één keer voorkomen, zijn er ook 4 grijze vierkanten. Ook daarin moeten de cijfers 1 t/m 9 geplaatst worden.

Leuk, een andere manier van denken! Ik houd wel van een uitdaging. Voorin het boekje staan uitleg en tips voor iedereen die -net als ik- deze puzzels nog niet kent.

Ik begin maar braaf met puzzel nummer 1 en die blijkt prima te doen. Erg leuk, de grijze vlakken zijn zowel een extra uitdaging als een extra hulp!

Na een aantal makkelijke puzzels, waag ik me aan een moeilijke. Maar wanneer je het nieuwe systeem kent, met de grijze vlakken, is die ook prima te doen.

DSC03545

Tot slot, uitgedaagd door mijn tweeling die mijn gezwoeg met interesse volgt, maak ik de allerlaatste puzzel in het boekje. Dat gaat (nog) niet zonder wat gekrabbelde cijfers in de hokjes waarmee ik het mezelf wat makkelijker maak.

DSC03546

Eerst nog maar even terug naar de ‘moeilijke’ want voor mij zit de ultieme uitdaging er in om alle puzzels zonder hulpmiddelen op te lossen. En daar kan ik met dit boek, met 250 Sudoku’s, nog wel even mee vooruit!

Zen met Sudoku – Peter Ritmeester
Hardcover, ringband, 250 sudoku’s
Bestel dit puzzelboek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzel – Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is Speelgoed van het …