Everybody 1-2-Switch! [recensie]

De Nintendo Switch kan makkelijk gebruikt worden om samen met mensen spelletjes te spelen. Je hebt in één keer 2 controllers en de Switch is makkelijk mee te nemen. Maar om samen te kunnen spelen heb je ook spellen nodig. De nieuwe ‘Everybody 1-2-Switch’ is perfect daarvoor. Deze recensie gaat over dat spel zodat je hopelijk een goed idee krijgt van wat het spel precies is.

Party Game

Everybody 1-2-Switch is de nieuwste party game van Nintendo. Het is een vervolg op een eerdere party game genaamd: ‘1-2 Switch’ De game is gevuld met verschillende party games gefocust op de realiteit. Het spel legt alleen de basis. Je zit niet gewoon op de bank een karakter op je scherm te besturen. Je bent in het echt bezig met elkaar, waardoor het een stuk persoonlijker is. Het scherm is dan vaak achtergrond of nodig voor een klein gedeelte van het spel.

Van 2 tot 100 (!) personen

Voor het spel ben je minimaal met zijn tweeën. Je kan tot 8 personen spelen met het gebruik van Joycons. En je kan tot 100 mensen spelen als je telefoons gebruikt. Die kan je dan verbinden met het spel. Wat wel belangrijk is om te onthouden is dat sommige minigames niet kunnen met telefoon en andere niet met joycon. Maar er zijn meer dan genoeg spellen dat dat niet heel veel uitmaakt.

Teams

Het spel wordt gespeeld in twee teams, soms spelen de teams in het geheel tegen elkaar en andere keren strijd je 1 tegen 1 voor de winst. Een spel kan maximaal ongeveer 1 uur duren. Maar dit is gebaseerd op hoeveel minigames je moet winnen, iets waar je zelf uit kan kiezen.

Horace

Het spel is makkelijk te gebruiken voor iedereen. Tijdens het hele spel heb je spelshow Host Horace die je begeleidt door de menu’s en door de minigames. De minigames zijn duidelijk uitgelegd en over het algemeen niet heel ingewikkeld.

Mini-games

  • Er zijn 17 verschillende spellen, waarvan sommige ook nog speciale varianten hebben om voor nog meer variatie zorgen. Het zijn veel verschillende soorten spellen die allemaal verschillend werken. Dit zijn een paar van mijn favorieten:
  • Ice Cream Parlor, waar je bestellingen van mensen moet onthouden.
  • Jump Rope, waar je daadwerkelijk gewoon touwtje springt.
  • UFOs, waar je met een bepaalde timing je joycon of controller omhoog en naar beneden moet bewegen.

Dit zijn nog maar een paar van de minigames die er zijn. Er is dus genoeg te doen.

Everybody 1-2-Switch!

Everybody 1-2-Switch! is naar mijn mening een goede party game. Het pakt een mooie variatie aan minigames en gebruikt ze om jou en je vrienden of familie in beweging te brengen met elkaar, dit op een leuke manier. Door de simpele controls is het iets wat iedereen zou kunnen spelen met elkaar. Perfect voor veel verschillende gelegenheden dus. Voor 30 euro ben je dan nog niet eens heel veel kwijt als je kijkt naar de content die er is en de replay value die die content heeft.

Ik raad dit spel wel aan als je een spel zoekt wat je makkelijk met mensen kan spelen. Een simpele, leuke, goede tijd.

Algemene informatie over Everybody 1-2-Switch!

Met Everybody 1-2-Switch! maak je een feestje van je volgende samenzijn met vrienden, familie of wie dan ook, bijvoorbeeld tijdens een verjaardag of op vakantie. Geef elke speler een Joy-Con-controller of laat iedereen gebruik maken van een compatibel smartapparaat om teamgebaseerde games te spelen, onder leiding van je gastheer, het paard Horace. Speel met 2-8 spelers in de Joy-Con-stand* of zelfs tot 100 spelers in de telefoonstijl** voor ultiem multiplayer-plezier!

Everybody 1-2-Switch! heeft diverse games en spelstanden voor elk feestje. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • Met je telefoon foto’s maken in de echte wereld om een bepaalde kleur te evenaren in de game Kleurkiekjes
  • Als team samenwerken om een ballon zo groot mogelijk op te blazen zonder dat hij knapt in Ballonnenbonje
  • Je teamwerk tot het uiterste beproeven in IJssalon, waarin je de klanten van een ijssalon moet bedienen
  • Je kennis en reactievermogen testen in Weetjesweter, waarbij een milliseconde het verschil tussen winst en verlies kan maken. Je kunt ook samen met je gasten jullie eigen quizzen samenstellen, dus maak het persoonlijk!
  • Relaxen met een klassiek gezelschapsspel, Bingo à gogo, maar met een nieuwe twist – speelbaar op smartapparaten
  • En veel meer!

* Voor de multiplayerstand kunnen extra accessoires nodig zijn. Deze worden apart verkocht. De Joy-Con-mode is geschikt voor maximaal 8 spelers. Sommige games zijn alleen beschikbaar in de Joy-Con mode.

** Je hebt een Nintendo Account, compatibel smartapparaat en internetverbinding nodig. De Smart Device Mode is geschikt voor maximaal 100 spelers. Sommige games zijn alleen beschikbaar in de Smart Device-stand en vereisen een smartapparaat met zowel een versnellingsmeter als een gyroscoop. Spelers moeten zich in dezelfde ruimte bevinden om samen te kunnen spelen.

Share

About Dirk Ahles

dirk@familieahles.nl'
Hallo. Ik ben Dirk Ahles. Ik ben de zoon van Karina. Ik ben 15 jaar. Ik houd van gamen en van naar de bioscoop gaan en maak daar verslagen over voor op de website.

Check Also

Wat is Splatoon 3?

Splatoon 3 is net uitgekomen op de Nintendo Switch. Het nieuwe spel van Nintendo is …

Share
Share