Wat is een veilige kinderhelm?

Veel Trotse Moeders en Vaders weten prima dat hun kind een goede fietshelm nodig heeft wanneer hij / zij leert fietsen of zelfs wanneer een kindje achterop zit. Maar wanneer een kind mee mag rijden op een scooter of een brommer, wordt vaak een extra helm gebruikt, een helm voor volwassenen die voor een kind niet geschikt is.

Geen helm
Ik zie het steeds vaker: kinderen die door een ouder met een bromfiets of (snor)scooter naar school worden gebracht. Erg handig: geen gedoe met parkeren, met verkeersdrukte en lekker snel. scrutineers-432374_960_720Wanneer een ouder op een snorscooter rijdt en zelf geen helm draagt zie je vaak dat een kind op diezelfde snorscooter ook geen helm draagt.

Te grote helm
Bij bromfietsen, scooters en zelfs bij motoren zie ik regelmatig een kind met een veel te grote helm. Een klein lijfje met een zware, wiebelende helm: je ziet meteen dat dat onvoldoende veilig is!

Maar hoe dan? Hoe vervoer je je kind veilig?
Helmonline.nl geeft de volgende informatie: Kinderen moeten uiteraard op een veilige manier vervoerd worden. Dat is ook een reden waarom u bij ons niet alleen voor een kinderhelm brommer terecht kunt, maar ook een kinderhelm motor kunt aanschaffen. Als u op een brommer rijdt en uw kind op een veilige manier wenst te vervoeren, dan kunt u de keuze laten vallen op een kinderhelm brommer.

infant-422707_960_720Hetzelfde geldt voor het vervoeren van een kind op een fiets. Daar komt nog een extra aspect bij, want kinderen fietsen uiteraard ook graag zelf vanaf een bepaalde leeftijd. Bij ons kunt u dan samen met uw kind of alleen een leuke kinderhelm fiets uitzoeken. Uw kind kan dan ook op een beschermde manier zelfstandig fietsen. Ons assortiment beschikt over een mat zwarte kinderhelm, zwarte kinderhelm en witte kinderhelmen.

ECE keurmerk
Iedere nieuwe helm moet voldoen aan de ECE 22.05 richtlijnen. ECE staat voor Economische Commissie voor Europa (onderdeel van de Verenigde Naties). Het cijfer 22 staat voor de keuringseisen en het volgnummer geeft aan welke regels worden gebruikt sinds de invoering van de E-labels. Inmiddels zitten we op volgnummer 5, vandaar dat een nieuwe helm het ECE 22.05 keurmerk moet hebben, zodat herkomst en veiligheid gegarandeerd zijn. Onderstaande helmen beschikken allemaal over een geldig ECE keurmerk en zijn momenteel afgeprijsd naar € 59,95

Screenshot 2016-02-12 at 10.55.36

Deze en andere helmen kun je eenvoudig en zonder verzendkosten bestellen bij helmonline.nl

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share