SES Ik leer vormen herkennen

_1070208SES Creative heeft onder de naam ‘Ik leer’ verschillende sets, waarmee kinderen op spelende wijze de creatieve basisvaardigheden aangeleerd worden. Zo kunnen de kleintjes met deze mooie set verschillende vormen leren herkennen. Welke vormen hebben de wielen van een bus? En de piramide of de ramen van een wolkenkrabber? Zoek de juiste vorm met de juiste kleur en plak deze op de vellen. Binnenkort zal je overal om je heen vormen gaan zien!

Recensie
Als ik mijn kinderen dit knutseldoosje van SES creative laat zien, staan ze te popelen om er mee aan de slag te gaan! Het is heerlijk weer, dus we besluiten om lekker buiten onder de parasol te gaan zitten en maken snel het doosje open.

De inhoud bevat zestien plakvellen in verschillende thema’s en maar liefst zeven vellen met in totaal driehonderd stickers. Op de plakvellen staat duidelijk met stippellijntjes aangegeven waar je welke sticker moet plakken. De stickers zijn er in verschillende vormen: vierkant, cirkel, rechthoek, balk en zeshoek. Ook zijn de vormen er in verschillende kleuren.

_1070207

Mijn zoon, die zes jaar oud is, snapt meteen wat de bedoeling is en zijn zusje van drie jaar doet ook al vrij snel mee. De afbeeldingen op de plakvellen zien er erg leuk uit en zijn heel divers. Zo zijn er onder andere  een piramide, een taart, een luchtballon en een boot. De juiste stickers worden opgezocht en er wordt fanatiek geplakt.

Het vereist best nog wat concentratie om de stickers netjes binnen de stippellijntjes te plakken. Dit is voor beide kinderen een mooie oefening voor de fijne motoriek. De leeftijdsaanduiding op de verpakking geeft aan 3-6 jaar. Ik kan me hier wel in vinden, al zullen de meeste kinderen van zes jaar de vormen wel kennen. Voor deze leeftijd is het wel een leuke creatieve bezigheid. Voor de kinderen vanaf drie jaar is dit een leuke en speelse manier om de verschillende vormen te leren.

_1070210

De Nederlandse speelgoedproducent SES creative heeft met deze ‘ik leer vormen herkennen’ wederom een leuke set gemaakt in de ‘ik leer’ serie. Met deze set worden de creativiteit en de fijne motoriek goed gestimuleerd. Wat ik een pluspunt vind is dat de stickers gemakkelijk door kinderen zelf van het velletje af te halen zijn. Het resultaat, als de plakvellen volgeplakt zijn, ziet er leuk uit. Wij hebben bedacht dat het een leuk idee is om de afbeelding van de taart naar opa te sturen die binnenkort jarig is. Die zal vast heel blij zijn met deze zelfgemaakte kaart!

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share