Makedo – Find & Make Flowers

Makedo Find & Make Flowers is een product dat keer op keer gebruikt kan worden. Het bestaat uit scharniertjes, pinnetjes, afsluitdopjes en een veilig zaagje. Dit zijn allemaal herbruikbare onderdelen. Verder worden er in dit pakketje nog twee vellen stickers meegeleverd, die slechts voor eenmalig gebruik zijn. De gebruiksaanwijzing laat zien hoe je de mooiste bloemen maakt, maar wedden dat jouw kinderen je versteld laten staan van wat ze er nog meer van kunnen maken?

Recensie
Met Makedo find & Make Flowers begint de pret al tijdens het zoeken naar geschikte materialen. Het pakket bestaat namelijk uit een aantal herbruikbare onderdelen, die gecombineerd moeten worden met allerlei soorten verpakkingsmaterialen. Ik zou zeggen: plaats ergens in huis een lege doos of krat en gooi daar alle doosjes, plastic doppen, lege flesjes en karton in die je anders weg zou gooien. Het wordt het nieuwe speelgoed van jouw kinderen! Ik hoor je nu al lachen, maar echt… je zult zien dat je jouw zoon of dochter hier enorm snel mee aan de slag zullen gaan. En dat allemaal dankzij Makedo!

Mijn dochter is gek op knutselen en op de kleuterschool kwam ze al regelmatig thuis met allerlei kunstwerken gemaakt van allerlei soorten doosjes. Dit werd altijd met lijm op elkaar geplakt en thuis knutselde ze net zo hard door met verpakkingsmateriaal. Dit setje is dus echt iets voor haar. Ze heeft aan een half woord al genoeg als ze hoort dat we doosjes, flesjes en doppen nodig hebben om bloemen te maken. Ze kijkt naar de voorbeelden  op het doosje, kijkt in haar bak met knutselspullen en zucht… Ze heeft niet de juiste materialen in huis. Echter grijpt ze direct daarna al een wc-rolletje uit de doos en roept blij: “Dit kan ik ook gebruiken voor een bloem!”  Ze knipt met een schaar het rolletje in de lengte doormidden en vouwt hem open. Ze maakt her en der wat knipjes en buigt de flappen die ze daardoor krijgt een beetje. Tadaa… De basis van de bloem is klaar. Een plastic dop wordt het hart van de bloem. Met de pin aan de achterzijde van het zaagje moet je deze kunnen voorzien van een gaatje. Ik heb er een beetje mijn bedenkingen over, maar zelfs mijn dochter drukt er met deze pin eenvoudig een gat in, terwijl het geen scherpe punt is. Veilig maar effectief dus!  Trots kijkt mijn dochter naar haar zelfgemaakte bloem. Ze heeft nog wat Makedo materialen over en ze gaat ijverig door met een nieuw project. Dit keer mag ik mij er niet mee bemoeien. Als het klaar is zie ik dat ze een mooi beest heeft gemaakt. Wat het is kan ik niet precies ontdekken, maar gelukkig verteld ze mij dat zelf. Een schitterend paard, gemaakt van wat doosjes en karton. Grappig detail is dat de pinnetjes van Makedo als oren dienen, dus die steken uit een klein doosje dat als kop dient!

Tip: Voor jongens is het Makedo Robot Pakket een aantrekkelijk alternatief! 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share