Interactief prentenboek voor de iPad

Er is nu een  interactieve versie van het kinderprentenboek ‘Slik de Slang’ voor de iPad. Kinderen tot vier jaar beleven met deze versie het avontuur van de slang op een geheel nieuwe manier. De iPad-versie is dus interactief en beschikt over geluid en bewegend beeld. Dit maakt het verhaal nog spannender en leuker voor kinderen.

Nieuwe voorleesmogelijkheden
Voorlezen is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Een papieren (prenten)boek is hiervoor uitermate geschikt. De opkomst van tabletcomputers als de iPad biedt nieuwe voorleesmogelijkheden. iPadproducties speelt hierop in door het prentenboek ‘Slik de Slang’ van Hugo Arends te bewerken voor de iPad en het verhaal te verrijken met enthousiaste voorleesstemmen en diverse interactieve spelletjes voor kinderen.

Slik de Slang
In het avontuur van Slik de Slang leren kinderen vormen te herkennen. De slang eet allerlei etenswaren en kinderen zoeken en slepen de juiste etenswaren bij de juiste vormen. Een stem leest het verhaal voor onder begeleiding van een vrolijk muziekje. De spellen bestaan vooral uit het slepen van vormen en het schudden van de iPad. Uiteraard is het ook mogelijk om de muziek en de voorleesstem uit te zetten, zodat een ouder of begeleider het verhaal zelf kan voorlezen.

Kansen
“We verwachten dat deze nieuwe manier van het lezen en beleven van prentenboeken zeer populair wordt”, zegt Erwin la Roi, directeur van iPadproducties. “De koudwatervrees voor het uitgeven van boeken voor de iPad en andere tablets is bij veel uitgevers nog groot. Wij zien echter enorme kansen voor met name kinderboeken. Het avontuur van Slik de Slang is voor ons een eerste stap.”

Ook in het Fries verkrijgbaar
De iPad-applicatie ‘Slik de Slang’ is verkrijgbaar in zes verschillende talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Fries. Het is voor het eerst dat een kinderprentenboek voor de iPad in het Fries beschikbaar is. ‘Slik de Slang’ is te downloaden in de App Store van Apple voor 2,39 euro. Meer informatie over Slik de Slang en iPadproducties is te vinden op www.ipadproducties.nl en via de App Store.

Lees meer:
Huggybird kinderboek voor iPad en iPhone
Gonnie & vriendjes, ZOEK en VIND
3 leuke iPhone spelletjes voor peuter, kleuter en dreumes

Share

About Tabitha

atkooijman@live.nl'
Ik ben gelukkig getrouwd en trotse tante van een nichtje en neefje. Ook ben ik huisvrouw en dol op onze huisdieren. Ik vind het leuk om met taal en teksten bezig te zijn over diverse onderwerpen. Verder lees ik graag en houd ik van tekenen, schilderen, sieraden maken, speksteen bewerken en in de tuin bezig zijn.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share