Rummikub Turbo

imageRummikub the original Turbo, het overbekende familiespel… supersnel! Leg de slimste combinaties! Verdeel de dobbelstenen en schud ze elke ronde voor zoveel mogelijk punten… wie na 6 rondes de meeste punten heeft verzameld is de winnaar! Leuk, snel en uitdagend!

Recensie
Na de Rummikub reiseditie heb ik met mijn meiden van 8 en 12 de turboversie van Rummikub getest: Rummikub Turbo. We vonden het verrassend leuk en, de naam Turbo zegt het al, het spel is snel afgelopen!

image
Het werkt heel eenvoudig: er zijn 18 dobbelstenen en die verdeel je eerlijk over twee tot vier spelers. Voor het maken van de getallenreeksen gelden de gewone Rummikub-regels: minimaal drie dezelfde getallen in verschillende kleuren of minimaal drie oplopende getallen in dezelfde kleur. Je gooit met je dobbelstenen en kijkt of je iets kunt. Als je niets kunt, gooi je nog een keer. Je mag maximaal drie keer gooien om iets te kunnen leggen. Het spel is afgelopen zodra de eerste speler al zijn dobbelstenen kwijt is.

image
Rummikub Turbo heeft een leuke extra dimensie doordat je rijtjes niet alleen van links naar rechts kunt leggen, maar ook verticaal kunt gaan aanvullen zoals op de foto.

image
We hebben dit spel getest toen onze jongste een paar dagen in het ziekenhuis was opgenomen. Op een of andere manier zijn de dagen in het ziekenhuis lang en saai en is iedere afwisseling welkom. Maar de concentratieboog was bij de meiden zeer beperkt, alles werd na een paar minuten weer aan de kant geschoven. Dus dit spel, dat snel is afgelopen, was ideaal!

imageimage
De uitvoering vind ik bijzonder verzorgd. Lekker zware dobbelstenen, een mooi opbergzakje en zelfs blokjes om de score op bij te houden!

Rummikub Turbo – Goliath
Bekijk op bol.comGezelschapsspel, 2 tot 4 spelers, vanaf 6 jaar
Bestel dit spel hier >>>>

image

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big …

Share
Share