Tandenborstel met zandloper

Deze kindertandenborstel is een elektrische tandenborstel voor kinderen. Alleen is hij niet helemaal elektrisch. Natuurlijk poetst hij je tanden door een aantal bewegingen per minuut te maken, maar waar een normale elektrische tandenborstel ook energie verbruikt door de tijd bij te houden, doet deze dat net iets anders. Aan de tandenborstelhouder, wat tevens ook een oplader is, zit namelijk een tijger. Deze tijger heeft een zandloper in zijn hand die voor jou precies de twee minuten bijhoud die je per keer moet poetsen. Zo weet je zeker dat je gebit weer mooi schoon wordt en wit blijft.

De tandenborstel zelf werkt erg goed. Hij kan makkelijk in verschillende snelheden gezet worden en de borstel is goed te reinigen. Ideaal is dat je bij de tandenborstel standaard twee verschillende opzetborstels krijgt. Een kleinere met een kleinere hoeveelheid borstelhaar en een grotere gangbare maat. Ideaal, want die kleine kan je gebruiken voor een jonger kind terwijl die grotere beter is voor het gebit van je oudere kind. De tandenborstel groeit dus mee!

De tandenborstel heeft gelijk een ontzettende aantrekkingskracht op mijn dochter van 5 jaar. Met zo’n gave stoere tandenborstel wilt zij zeker gaan poetsen. Fijn, want dit meisje loopt snel de kantjes er vanaf als het om tandenpoetsen gaat. Poets, poets, poets en klaar is deze meid. Met de zandloper die de tijger vasthoudt, krijgt ze een veel beter beeld hoe lang ze eigenlijk wel moet poetsen. Ik ben alleen wel verdeeld over deze zandloper. Hij heeft echt voor- en nadelen.

Voordeel:

  • De zandloper ziet er door de tijger aantrekkelijk uit.
  • Omdat je de zandloper handmatig gebruikt, kan je hem ook voor andere dingen gebruiken. Denk aan het inzetten van het tandenpoetsen bij broer en zus.

Nadeel:

  • De zandloper moet je handmatig gebruiken, dus vergeet je snel. Hierdoor gebruiken wij hem eigenlijk bijna niet of start je daardoor te laat met timen waardoor de motivatie snel weg is. “Ja maar ik was al bezig…”
  • De zandloper zit vast aan de oplader. Onze opladers van de elektrische tandenborstels kunnen alleen achter in de kast geplaatst worden i.v.m. ons stopcontact. Hierdoor is bij ons de oplader en dus de zandloper bijna niet te zien. Dit verschilt natuurlijk per situatie.

We zijn erg blij met deze tandenborstel, maar we vinden het wel jammer dat deze tandenborstel niet een ingebouwde tijdsindicatie heeft. Een piepje of lampje die elke 30 seconden geactiveerd wordt. Dan zou deze tandenborstel echt helemaal ideaal zijn!

Het betreft hier de Beurer Tandenborstel electronisch JZA 70. Bestel dit product hier>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Pubers en tandenpoetsen….

Mijn zoon begint een beetje in de pubertijd te komen. Hangend op de bank, komt …

Share
Share