dav

Nelsons Ninjaboek [recensie]

Een potje ravotten is een boost voor de motorische en emotionele ontwikkeling van je kind. Want rollebollen is knuffelen, plezier maken en samenwerken. Nelsons trek- en duwspelletjes versterken de band tussen jou en je kind. Maar ook de rest van het gezin kan meespelen. ‘Nelsons Ninjaboek’ is een heerlijk speelboek om je hele lichaam te ontwikkelen en ongeremd contact te maken.

Recensie
In Nelsons Ninjaboek staan 20 duw- en trekspelletjes om samen met je kind te ravotten en het huis door te rollebollen. Het voorwoord is geschreven door judoka Dirk van Tichelt. Hij moedigt ouders aan om naar hartenlust te experimenteren met de oefeningen die in het boek staan omschreven. Het lichamelijke contact tussen ouder en kind dat er door het doen van de oefeningen veel is, draagt bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind. Ook niet onbelangrijk, je hebt samen ontzettend veel lol!

Mijn eerste indruk bij het zien van Nelsons Ninjaboek is ‘wat een leuk idee!’ De meeste vaders (en onderschat de moeders van tegenwoordig ook niet) houden wel van een partijtje stoeien met hun kind. Voorlezen is misschien de grootste hobby van vaders, maar ik denk dat daar wel eens verandering in zou kunnen komen als ze dit boek zien. In Nelsons Ninjaboek staan een heleboel manieren omschreven hoe je op een leuke en veilige manier met je kind (of zelfs met het hele gezin) lekker kunt stoeien. Het boek begint het verhaal van Nelson die een uitnodiging ontvangt voor een verjaardagsfeestje met als thema Ninja. Daar heeft Nelson wel zin in, maar… hij weet helemaal niet hoe je een ninja moet zijn.

 

Wat volgt zijn een paar Ninjageheimen. Wisten jullie dat ninja’s als ze het woord ‘stop’ roepen, het spel meteen word stil gelegd en je meteen los moet laten? Ook leer je een aantal technieken die ninja’s gebruiken om zich te leren focussen. Dit kan best een hele uitdaging zijn voor je kind om te oefenen. Vanaf pagina 20 kun je echt ‘los gaan’ met de verschillende oefeningen. Iedere oefening heeft een leuke naam gekregen, zo kun je de grote ontsnapping proberen of de ninja familie knuffel. Hoe je de oefening moet uitvoeren staat met duidelijke plaatjes en bijpassende tekst omschreven. Ook staan er leuke tips bij om de oefening net even anders uit te voeren.

Aan het eind van het boek lees je hoe het Nelson is vergaan op het ninjafeest. Er is ook nog ruimte voor uitleg over de pedagogie achter al deze pret. Stoeien moedigt je kind aan om risico’s te nemen. Het gevoel dat hij in goed vertrouwen die risico’s mag nemen, stimuleert hem om in een veilige omgeving zijn grenzen en mogelijkheden te ontdekken.

Het lezen Nelsons Ninjaboek en het proberen van de ninja oefeningen heeft in ons gezin voor veel plezier gezorgd. Zowel mijn zoon als ook mijn dochter vond het erg leuk om met behulp van de aanwijzingen uit Nelsons Ninjaboek te stoeien.

 

Heb je een kind die niet zo van stoeien houd, of hou je er zelf niet zo van dan is er van dezelfde makers ook Nelsons Acrobatenboek, Nelsons Yogaboek en Nelsons Dansboek ontwikkeld.

Nelsons Ninjaboek – Laura van Bouchout & Dieter Truyen
Hardcover, 80  pagina’s, Davidsfonds/Infodok
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Brown Girl Magic [review]

Wanneer je als ‘bruin’ meisje opgroeit in het ‘witte’ Westen, zie je jezelf wel weerspiegeld …

Share
Share