Rode wangen

Rode wangen is een heerlijk voorleesboek met een bloemlezing van de leukste oude en nieuwe verhalen. Wat te denken van: Alfred Jodocus Kwak, Het bange spookje, De Grote Beer, Colombië en Paltz de kabouter.
De fris opgenomen cd Voor een kus met Herman van Veens kinderliedjes maakt dit boek extra bijzonder. Met Opzij, Zo vrolijk, Spetter pieter pater, Pom Pom Pom, Voor een kus, Onze hond en andere onvergetelijke versjes.

Herman van Veen (1945) is zanger en schrijver van liedjes, sprookjes en vertellingen. Met de figuur van Alfred Jodocus Kwak werd hij ook bekend als kinderboekenauteur. Hij is ambassadeur van Unicef en heeft diverse stichtingen opgericht die zich inzetten voor het welzijn van kinderen.

Recensie
Rode wangen
is een boek vol leesplezier. Het bevat veel leuke en verschillende verhalen. Mijn zoon vind vooral de verhalen van Alfred Jodocus Kwak en Het bange spookje erg leuk. Mijn dochter van net 4 jaar, is nog te jong voor dit boek. Zij mist  de illustraties in dit boek. En ik moet eerlijk zeggen dat ik persoonlijk ook de illustraties mis in dit boek. Op een paar silhoueten na, staan er helemaal geen illustraties in dit boek. De verhalen zijn vaak lang, en juist dan vind ik het erg leuk als er mooie illustraties in het boek staan. Omdat er geen  illustraties bij de verhalen staan, lijkt het  – op het eerste oog – of de verhalen te lang en saai zijn. De verhalen zouden er direct uitspringen, als er kleurrijke illustraties bij zouden staan. Maar goed, dat is mijn mening.

Maar afgezien van de illustraties die ik mis, zijn de verhalen stuk voor stuk leuk. Mijn zoon vind het ook erg leuk dat de verhalen niet al te kort zijn. Zo probeert hij mij zo gek te krijgen, om voor het slapen te gaan  één heel verhaal voor te gaan lezen. En dus niet maar een paar bladzijden van een verhaal. Soms vind ik het prima om alles te lezen, maar lang niet altijd. Meestal lees ik een verhaal in 2 of 3 avonden uit.

Naast de verhalen, zit er ook nog een cd achter in het boek. Hierop staan 16 liedjes van Herman van Veen. Mijn dochter danst op de muziek en hier en daar zingt ze ook met de liedjes mee. Maar je moet wel van de muziek houden. Mijn zoon en ik vinden de meeste liedjes op deze cd niet zo heel erg leuk. Maar mijn dochter en mijn man vinden deze cd juist wel weer erg leuk. Het is dus maar net wat je smaak is. Ondanks de paar kleine min puntjes is Rode wangen een leuk boek met mooie verhalen. Ik denk dat de verhalen geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar.

Rode wangen + CD – Herman van Veen
Verhalenboek, hardcover, 157 pagina’s, Kok
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …