Willie Wortel Wedstrijd

De jaarlijkse finale van de Willie Wortel Wedstrijd komt er weer aan! Er zijn 191 uitvindingen door  jongeren bedacht. De 18 beste uitvindingen zullen naar de finale gaan, die op woensdag 3 april plaats vindt in Museum Boerhaave te Leiden. Vervolgens  zal in dit museum van 4 t/m 28 april een tentoonstelling plaats vinden van de 18 beste uitvindingen.

Jongeren hebben voor deze wedstrijd een handige uitvinding bedacht. Deze uitvinding werken zij uit van idee tot prototype. Hierbij worden ze geholpen door bedrijven of studenten van een technische opleiding. Net zoals andere jaren komen ook dit jaar weer leuke uitvindingen tevoorschijn. Bijvoorbeeld een duopan, waarin men twee gerechten tegelijkertijd kan bereiden. Of wat dacht je van een paraplufiets.

De 18 finalisten worden beoordeeld door Coen Jonker, de bedenker van de menselijke stroomkring. Hij wordt bijgestaan door Frank de Wit (wethouder van Onderwijs, Sport en Milieu van de Gemeente Leiden) en  door docente Natuuronderwijs Judith van Dommelen. In de  finale worden prijzen in vier categorieën uitgereikt. Zo is er de Willie voor een leuk en origineel concept dat niet uitvoerbaar is. Daarnaast het Lampje voor de meest innovatieve uitvinding. Maar er is ook een prijs waar het publiek invloed op heeft, de Publieksprijs. De hoofdprijs is echter de WWW-kanjer, voor de uitvinding die de meeste commerciële mogelijkheden biedt en die het beste gepresenteerd wordt op de avond zelf. Klik hier voor meer informatie over Museum Boerhaave en deze wedstrijd.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

100 Maritieme Uitvindingen

Niet alleen voor Vaderdag een goede tip, maar heel prettig om in huis te hebben: …

Share
Share