Kikker verveelt zich

Kikker verveelt zich

Kikker verveelt zichWat is er toch met hem aan de hand, denkt Kikker, hij heeft helemaal nergens zin in. Bij Rat, realiseert Kikker zich dat hij zich verveelt. Rat helpt kikker bij zijn verveling en tijdens het plukken van paddestoelen is kikker helemaal vergeten dat hij zich verveelt.

Recensie
De verveling spat van de pagina´s in het prentenboek  Kikker verveelt zich. Maar dan op de juiste manier. Kikker heeft nergens zich in en dat is inderdaad precies wat verveling is natuurlijk. Niet dat je niet weet wat je moet doen, maar dat er niks is wat je wilt doen. En dat kan lastig zijn voor kinderen. Ze gaan hangen en weten niet goed wat er met ze aan de hand is. Maar in Kikker verveelt zich wordt het begrip vervelen goed uitgelegd. Je wordt er bijna zelf hangerig van! En er wordt een oplossing gegeven voor de verveling, namelijk gewoon iets doen, maakt niet uit wat, gaat het vanzelf weer over. Het praktisch toepasbare maakt van Kikker verveelt zich een absoluut hebbeding.

Kikker verveelt zich – naar Max Velthuijs
Prentenboek, hardcover, 32 pag., Leopold
Bestel dit boek bij Bo.com>>

Share

About Hanneke Blanksma

hannekeblanksma@hetnet.nl'

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share