Woezel en Pip memozandspel

woezel-pip-memo-zandspelWoezel & Pip gaan naar het strand! Met zand spelen is het leukste wat er is… Speel mee en maak de mooiste vormen met het magische zand. Draai de spinner en vind kaarten met dezelfde plaatjes. Onthoud goed waar de kaarten liggen. Gevonden? Dan mag je een zandvorm op het speelbord bouwen. De speler met de meeste zandvormen op het speelveld wint het spel. Maar pas op: de andere spelers willen jouw vormen pletten!

Recensie:
Een leuke toevoeging op het bekende memorie-spel. Wel iets te leuk voor mijn dochter van drieënhalf, die in de memorie nog weinig interesse had maar in het zandspel des te meer! Dit is voor oudere kinderen vast makkelijker en ik kan me voorstellen dat het ook makkelijker is als het nieuwtje er af is.

IMG_4557

Het idee is het traditionele memorie maar met een heel slim element: er zijn vier dezelfde kaartjes per plaatje dus de kans op een match is lekker groot. Vervolgens mag je dan een zandvormpje bouwen. Maar voor dit allemaal begint is er eerst de draaischijf die na draaien aangeeft of je 2, 3 of 4 kaartjes mag omdraaien. En je kunt ook de schelp draaien, dan mag je een zandvorm bouwen. Maar draai je de schep dan mag een van de vormpjes worden geplet en het zand terug gegooid in de emmer.

De bedoeling is dus dat je de meeste vormpjes weet te maken. Iedere speler heeft zijn eigen vorm. De vormpjes bouw je op een speelveldje met rondjes. Wanneer alle kaartjes zijn omgedraaid of alle rondjes vol gebouwd zijn dan is het spel af en degene die meeste vormpjes heeft gemaakt, is de winnaar.

IMG_4559

Het spel is leuk vormgegeven: vrolijke vormpjes, schepje, goed sluitend emmertje met draaischijf op het deksel en een plastic oprolbaar speelbordje. Wat daar wat onhandig aan is, is dat het niet goed plat te leggen is op tafel. Even de andere kant op rollen doet wonderen maar punt is dat je hem niet plat in de doos kunt bewaren dus dat is iedere keer weer even een uitdaging.

IMG_4561

Ik vind het zand een leuke toevoeging aan het memory-spel. Daar kwam ik vooral achter toen ik het spel met mijn zes jarige zoon speelde, die het spel precies kan spelen zoals het bedoeld is. Dan is het echt leuk om tussendoor mooie vormpjes te maken en maakt het element extra bouwen of juist een vormpje pletten het verrassend en spannend. En voor de moeders van jongere kinderen: als je tegen zanderige speelkaartjes, kleren, stoelen en tafels kunt is het heel leuk om met dit geinige spel aan de slag te gaan!

Het Woezel en Pip memozandspel heeft een aantrekkelijke prijs en is daardoor ook prima geschikt om cadeau te doen bij een kinderfeestje of andere gelegenheid. Klik <hier> of op onderstaande link om dit spel van Identity Games te bestellen:

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzel – Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is Speelgoed van het …

Share
Share