Gevoel, sensitiviteit, overprikkeld
geralt / Pixabay

“Overprikkeld” Eerste hulp bij hoogsensitiviteit door Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp

TM Overprikkeld Kamerling Zunderdorp omslag

Beide schrijfsters (Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp) van dit boek ‘Overprikkeld’ zijn zelf hoogsensitief. Of voor ingewijden: ‘hsp’er’.  Dat levert veel interessante persoonlijke voorbeelden en situatie op. Veel lezers die kinderen grootbrengen die problemen in het gezin en op school hebben zullen momenten van herkenning hebben. Probleem is mogelijk wel dat met, zoals we in de statistiek zeggen) een geval van n=1 te maken hebben.

We hebben kinderen die we labelen met  HDHD, Autisme, Dyslexie, hoogbegaafdheid, enz en tot op zekere hoogte zullen deze kinderen allemaal dezelfde soort problemen in bijvoorbeeld het reguliere onderwijssysteem tegenkomen. Het is goed de verschillende (extreme) variaties in persoonlijkheden te herkennen, maar we zullen het reguliere onderwijs niet zo kunnen aanpassen dat voor alle kinderen die in de linker en rechter kant van de normaal verdeling op bepaalde kenmerken thuishoren in dat onderwijs volledig tot hun recht zullen gaan komen.

Wat wel te doen begint natuurlijk met het kennisnemen van het fenomeen, in dit geval hoogsensitiviteit, en daar zal dit boek zeker aan bijdragen.

Inhoud

In “Overprikkeld’ geven Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp eerste hulp bij hoogsensitiviteit. Ze laten zien dat je van hoogsensitiviteit een kwaliteit kunt maken. 1 op de 5 mensen is snel overprikkeld!
Een hoogsensitief persoon (HSP) is geboren met een gevoelig zenuwstelsel. Licht, geluid maar ook emoties van anderen komen harder binnen. Op luchtige en humoristische wijze laten de Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp – beiden ervaringsdeskundige – zien wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk inhoudt.
Met eenvoudige tips & tricks waarmee je meer uit jezelf haalt en overprikkeling voorkomt. Door de vele uit het leven gegrepen voorbeelden is dit boek herkenbaar voor HSP-ers én mensen uit hun omgeving.
 
Overprikkeld: Eerste hulp bij hoogsensitiviteit‘ | Uitgeverij Kosmos | ISBN 9789021569741 | illustraties Femke den Hartog | 2018 | hardcover | €17,50 |
 
Afbeeldingen

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kennismaken met het online casino? Reken op deze bonussen

In Nederland is online gokken bij vergunde aanbieders sinds oktober 2021 legaal. Sindsdien zijn er …