Stadsmuis en veldmuis

Stadsmuis komt logeren bij Veldmuis en maakt kennis met het leven op het land. Ze vindt het er mooi, al zijn er ook dingen die haar minder goed bevallen. Als Veldmuis een tegenbezoek brengt aan de stad brengt overkomt haar hetzelfde. Het blijkt dat ze allebei het meeste houden van hun eigen plekje. En als ze eens wat anders willen – nou, dan gaan ze toch bij elkaar op visite?

Recensie
Een heel mooi boek, dat het verschil laat zien tussen stad en land. Extra leuk voor echte stadskinderen of echte dorpskinderen, omdat juist deze kinderen vaak weinig af weten van een stad of dorp. De verschillen tussen stad en land, zijn op een leuke en duidelijke manier beschreven én getekend. Door de mooie tekeningen, hebben kinderen gelijk een duidelijk beeld bij de tekst. Persoonlijk vind ik dat de kleuren wel wat fellere kleuren had mogen hebben. Deze zijn nu aan de grauwige kant.

Stadsmuis en Veldmuis zal veel kinderen erg aanspreken. Want het zal herkenbaar zijn, dat het in een dorp of stad erg spannend kan zijn, als je daar (bijna) nooit komt. Daarnaast zijn de teksten kort en bondig geschreven zijn.

Stadsmuis en Veldmuis – Kathrin Schärer
Prentenboek, hardcover, 29 pagina’s, Lemniscaat

Lees ook
De zomerstreken van Jens en Lin
Monstermuis
Pluk redt de dieren

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Aanrader: Reuzen bezoeken Culturele Hoofdstad 2018 – Leeuwarden

Het grootste straattheater ter wereld is op bezoek in onze culturele hoofdstad 2018: Leeuwarden wordt …

Share
Share