Boom boom balloon

De bedoeling van het spel Boom Boom Balloon van Identity games is om zoveel mogelijk prikkers in de ballon te prikker zonder dat dat hij knapt. Wie de ballon toch laat knappen, is af. Wie als laatste overblijft, heeft verloren. Het is een gezelschapsspel voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Recensie
Mijn oudste twee kinderen van bijna 6 jaar en 10 jaar hebben dit spelletje al gezien op de reclame en zijn reuze benieuwd. Het spel is genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar op het moment dat wij dit spel kregen. Ik ben benieuwd of hij dit waar maakt…

Op de doos staat een leeftijd van 8 jaar en ouder. Dat vind ik raar, want mijn middelste zoon van bijna 6 jaar kan ook tot drie tellen en luisteren naar de tikjes. Als ik op het internet kijk, zie ik ook verpakkingen met 6 jaar en ouder. Ik weet niet goed of de fabrikant de leeftijdsaanduiding juist verhoogd of verlaagd heeft. Mijns inziens is het spel prima te doen voor kinderen vanaf 5 jaar.

Boom Boom Balloon wordt geleverd met een zakje met tien ballonnen, drie staanders, 9 prikkers, een dobbelsteen en een ballonhouder. De kinderen kunnen het spel zelf in elkaar zetten; die hobbel hebben we overwonnen. Nu de ballon in de houder zien te krijgen… In de beschrijving staat dat we de ballon in de ballonhouder moeten plaatsen en dan oppompen met een ballonpomp. Ehm…. dan moet je wel een ballonpomp in huis hebben want die wordt niet meegeleverd. Jammer! De ballon uiteindelijk wel in de houder gekregen op de ouderwetse manier: met de mond opblazen. Dit is wel echt heel onhandig; het opblazen van de ballon met de mond is haast niet te doen als hij in de houder zit. Wellicht kan de fabrikant bij en herdruk serieus de overweging maken om er een pompje bij te doen. Dit zal dit spel echt compleet maken. Gelukkig gaat er wel een gangbare maat ballon in de ballonhouder. Je kan als de 10 meegeleverde ballonnen op zijn natuurlijk de originele ballonnen kopen in de speelgoedwinkel, maar ook in een willekeurige winkel nieuwe ballonnen kopen. En de ballonpomp dus…

Maar hoe is het spel zelf? Een voor een gooien de kinderen met de dobbelsteen en prikken de stokjes in de ballon. Door het gezichtje op de opgeblazen ballon is het een komisch geheel. De kinderen wachten vol spanning af wanneer hij gaat knappen. Het duurt langer dan verwacht… En dan is daar opeens de knal! Mijn zonen schrikken zich rot en liggen in een deuk. De ballon stukjes vliegen in het rond. Wel opletten hiermee als je een hond of kind jonger dan 3 jaar hebt rondlopen. Je wilt natuurlijk niet dat zij een verdwaald stukje ballon in hun mond stoppen. Maar wat de kinderen betreft: een zeer geslaagd spel!

Waarschijnlijk had ik dit spel nooit zelf gekocht. Maar eerlijk is eerlijk: ik moet toegeven dat het een ontzettend leuk spel is, dat vooral de kinderen erg weten te waarderen. Ze blijven het spelen en er vooral erg veel om lachen!

Extra opmerking: Boom Boom Balloon heeft inmiddels de Award Speelgoed van het Jaar 2012 gewonnen in de categorie 9 jaar en ouder.

Bestel hier dit spel>>

Share

About Esther

e.vanbalkum@me.com'
Ik ben Esther, 31 jaar oud, en al jaren gelukkig getrouwd. We hebben het geluk van drie gezonde jongens, Reno, Ferris en Aydan. We wonen met ons vijven in Arnhem. Momenteel werk ik als oproepkracht bij de thuiszorg als verpleegkundige, daarnaast ben ik huismoeder. Ik lees graag en loop graag buiten, zowel joggend als met de hond.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzel – Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is Speelgoed van het …

Share
Share