Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie! COVwt def outlines+.inddJuf Josje lijkt een gewone juf, maar er is iets bijzonders met haar aan de hand. Wanneer er een dier in nood is, verandert ze in Superjuffie!

In Superjuffie komt in actie verheugt juf Josje zich op de zomervakantie. Lekker luieren en niets doen… Maar dan gooit de burgemeester roet in het eten met zijn bizarre plan. Het stadspark – waar juf Josje ook woont – moet een metamorfose krijgen: de “Nieuwe Natuur” is volgens de burgemeester nep terwijl het toch levensecht lijkt. Superjuffie komt er echter al snel achter dat deze nepnatuur vooral erg giftig is! 

Recensie
Mijn dochter kende Superjuffie al van school, waar haar lerares voorlas uit een boek over deze bijzondere juf. Samen genoten we al van Superjuffie in de soep en nu mogen we dus gaan genieten van een nieuw avontuur van juf Josje.

Screenshot 2014-12-07 at 12.36.28

Janneke Schotveld  heeft het boek zo geschreven dat het niet uit maakt of je Superjuffie al kent of niet. Het eerste hoofdstuk begint met een introductie van de lieve juf Josje. Hierin maakt zij je deelgenoot van het geheim dat deze lieve lerares bij zich draagt. Bijna niemand weet wat er gebeurt wanneer er een dier in  nood is. Alleen juf Josje zelf en haar leerlingen uit groep 5. superjuffie komt in actieMaar dat is logisch, want wanneer een dier in nood is, moet Superjuffie er op af: of ze nu voor de klas staat of niet! Haar grootste angst is dat meester Snor achter haar geheim komt. De directeur zal het vast niet goedkeuren dat de juf af en toe het lokaal verlaat en haar klas alleen achter laat…

Superjuffie komt in actie! speelt mooi in op de huidige technologie. De burgemeester heeft een plan bedacht waarmee hij de stad op de kaart wil zetten. Een fantastische boom in het park dat echt lijkt, maar eigenlijk uit een 3D-printer is komen rollen. Op zoiets bijzonders komen natuurlijk ontelbaar veel toeristen af. Mensen die geld gaan uitgeven in de stad, wat dus alleen maar goed is voor de ontwikkeling van de stad en zijn aanzien. Juf Josje hoort zijn plannen aan, maar heeft er geen goed gevoel over.

De oude eik die al 200 jaar in het park staat moet plaats maken voor iets wat gemaakt is van een vreemd stofje met een zeer moeilijke naam: Natuverdiplexgeen. Juf Josje wil er alles over weten en denkt hierbij vooral aan de dieren. Wat gebeurt er met de dieren die wonen in de oude eik? Kunnen vogeltjes wel een nest bouwen in een boom die niet echt is? En het belangrijkste van allemaal: is die vreemde stof  niet schadelijk voor de dieren?

Screenshot 2014-12-07 at 12.37.51

Juf Josje gaat – samen met de kinderen uit haar klas – op onderzoek uit. Wanneer ze er achter komen dat de “Nieuwe Natuur” echt geen goed idee is, moeten ze bewijs verzamelen. Maar hoe kunnen ze dat doen? superjuffie komt in actie (2)Samen smeden ze een plan. Het is geen gemakkelijke opgave, dus ze hopen er maar het beste van. Ze zullen strijden voor de echte natuur en hopen dat ze de vreemde plannen van de burgemeester voor altijd kunnen stoppen!

Superjuffie komt in actie!  is vlot geschreven en gedrukt in een prettig lettertype en formaat. De zwart/wit tekeningen zijn sfeervol weergegeven en laten Superjuffie echt tot leven komen. Op meerdere prenten zie je haar vliegend in de lucht, wat het verhaal alleen maar ten goede komt. Ook zie je regelmatig de leerlingen, zodat je daar ook een goed beeld van krijgt. Het boek bestaat uit veel tekst, maar door het ruime aanbod van illustraties valt dat eigenlijk niet eens zo op. Bovendien is stoppen met lezen – zodra je eenmaal begonnen bent – lastig. Je wilt eigenlijk gewoon doorlezen totdat je weet of het Superjuffie en haar leerlingen is gelukt om de natuur te redden!

Of je nu het boek gaat voorlezen aan je kind(eren) of ze zelf gaan lezen: de boeken van Superjuffie zijn een echte aanrader voor jong en oud!

Superjuffie komt in actie! -Janneke Schotveld
Bekijk op bol.comZelf lezen – 160 pagina’s – hardcover – Holkema & Warendorf
Bestel het boek Superjuffie komt in actie hier >>>>

Lees <hier> de recensie van Superjuffie; dit boek kun je hier bestellen >>>>

Lees <hier> de recensie van Superjuffie op Safari; dit boek kun je hier bestellen >>>>

Lees <hier> de recensie van Superjuffie in de Soep; dit boek kun je hier bestellen >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …