Presentatie van het nieuwste LEGO en DUPLO speelgoed 2014 [verslag]

Screenshot 2014-09-01 at 11.00.07Onlangs waren Trotse Moeders en Trotse Vaders te gast in de “boardroom” van Nemo, samen met andere uitgevers van diverse websites en een heleboel kinderen voor een mini-symposium over creativiteit en een presentatie van het nieuwste LEGO en DUPLO speelgoed. Lees hier het verslag op Trotse Vaders over deze middag >>>>

De presentatie van Carijn Donia, die over het belang van het stimuleren van creativiteit en mogelijkheden ging en het belang hiervan in een tijd dat de nadruk vaak ligt op beperkingen, was zeer interessant. Meer hierover, inclusief een video van een TEDtalk van Carijn over dit onderwerp, kun je hier lezen >>>>

Uiteraard werd de link gelegd tussen de boodschap van de presentatie van Carijn Donia en de manier waarop LEGO bedoeld is om creatief mee te spelen.
Screenshot 2014-09-01 at 11.01.19

Screenshot 2014-09-01 at 11.50.15Zelfs op de nieuwste doos DUPLO zie je terug hoe LEGO probeert al heel jong eigen fantasie te prikkelen en creativiteit te stimuleren: op de achterkant staan fantasie-voorbeelden. Een kleine gast van dit mini-symposium liet zien hoe leuk het is om op eigen manier met Duplo bezig te zijn 🙂

De allernieuwste pakketten van LEGO, onder andere van Lego Duplo, technisch Lego, Lego Chima, Lego City, Lego Star Wars en Lego Friends waren aanwezig en het leuke was dat de dozen door medewerkers van LEGO al in elkaar waren gezet en dus ook echt konden worden getest door de aanwezige kinderen (wat af en toe wel resulteerde in een “aanpassing” van het originele product: een live demonstratie van creativiteit!)

Drie grote dozen LEGO zijn genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2014. Daar komen we tijdens de periode voorafgaande aan de verkiezingen nog uitgebreider op terug.

Screenshot 2014-09-01 at 11.00.34
DCJ-lego-vliegtuig Screenshot 2014-09-06 at 11.55.08Mijn zoon van 10, maar ook de 4-jarige zoon van een andere blogger waren helemaal weg van het nieuwste vliegtuig van Lego Technic. Het is dan ook indrukwekkend om te zien hoe dit technisch in elkaar zit. Je kunt allerlei onderdelen bedienen door knoppen en hendels.

Lijkt me erg leuk voor kinderen om zoiets helemaal zelf, of samen met een ouder, in elkaar te zetten en dan te ontdekken dat het werkt. Uiteraard leert een kind op die manier ook spelenderwijs veel over techniek.

Ook deze doos biedt twee te bouwen modellen. Een goed concept van LEGO om kinderen te stimuleren om na een tijdje, wanneer ze gespeeld hebben met hun eerste bouwsel, ook het tweede voorbeeld te bouwen. En daarna komen ze hopelijk ook op ideeën voor eigen creaties.

lego-nemo-uitproberen-Trotse-Moeders

Uiteraard was mijn dochter meer geĂŻnteresseerd in de nieuwste LEGO Friends doos. Ik heb al eerder een blog geplaatst over waarom LEGO Friends volgens mij een goede aanvulling is op het bestaande LEGO aanbod (klik <hier> om dit artikel te lezen). En ook deze middag bleek maar weer hoe sommige kinderen (waaronder mijn “meisje-meisje”) aangetrokken worden door de andere soorten details en kleuren die LEGO Friends biedt. De manier waarop fantasiespel gestimuleerd wordt door bijvoorbeeld de poppetjes veel “echter” te maken en enorm veel leuke kleine items toe te voegen, is ook bij de nieuwste doos van Lego Friends weer mooi om te zien:

lego-meisjes-TrotseMoeders-Nemo

Ook een goed idee (bijvoorbeeld als cadeautje) zijn de Adventskalenders van LEGO. Er zijn er voor 2014 maar liefst 3 verschillende gemaakt, zodat je echt naar smaak van je kind(eren) een passend pakket kunt kiezen. Je kind kan iedere dag een vakje openen, waar een klein cadeautje in zit en zo feestelijk aftellen naar Kerst.

Screenshot 2014-09-06 at 12.49.11

Wat ook leuk is, is wanneer je kind een baby broertje of zusje krijgt, deze kalender vanaf de geboorte te laten openen. Zo heeft een ouder kind iedere dag een kleine verrassing en is de periode waarin de meeste aandacht naar de baby gaat, ook extra feestelijk voor grote broer/zus.

Kortom: weer voldoende nieuws te melden over dit creatieve speelgoed. Binnenkort zullen we een aantal producten wat uitgebreider voor jullie gaan testen en kunnen jullie de recensies op een van onze websites lezen. Houdt deze en onze Facebookpagina <klik hier> dus goed in de gaten!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …

Share
Share