Op het hoofdkantoor van Disney naar de film Zootropolis [verslag]

zootropolis-verslag-copyright-trotse-moeders-7Hoe “cool” is dat? Op het hoofdkantoor van Disney Nederland naar de film gaan! Mijn tweeling en hun vriendje / vriendinnetje vonden het “mega-cool”. Het is dan ook iedere keer een feest om bij Disney te zijn. Alleen al de grote Storm Trooper, de Hulk, filmposters en andere dingen die refereren aan een heleboel Disney producties maken het voor kinderen fantastisch om op bezoek te zijn.

Nadat we eerst even wat konden drinken en snoepen, en er kleurplaten gekleurd werden, mochten we naar de bioscoopzaal. We gingen de nieuwe Disney animatiefilm Zootropolis bekijken. Deze film draait in de Nederlandse bioscopen en gaat over een wereld waar alle dieren vreedzaam naast elkaar wonen: roofdieren en prooidieren zijn dusdanig geëvolueerd dat de ene soort de andere niet meer op wil eten.

zootropolis-verslag-copyright-trotse-moeders-2

Toch is er wel degelijk een verschil in karakter en in de manier waarop ze naar elkaar kijken. Konijnen leven meestal op het platteland, waar ze worteltjes verbouwen, en grote (roof)dieren bekleden de hogere maatschappelijke posities.

zootropolis-verslag-copyright-trotse-moeders-1In de film volgen we een konijntje, die politieagent wil worden en een vos, die de kans niet heeft gekregen om zijn hart te volgen en nu het verkeerde pad op is gegaan. Omdat ze beiden niet serieus worden genomen, worden ze een team wat probeert een mysterie op te lossen: er zijn een aantal roofdieren spoorloos verdwenen.

De zoektocht naar de  verdwenen dieren wordt met grote vaart en veel humor gebracht. Maar wanneer de dieren gevonden zijn en het probleem opgelost lijkt, beginnen er andere, grotere problemen…. Of die nog kunnen worden opgelost, laat ik even in het midden, want dit is echt een film die je met je gezin moet gaan kijken. En zelfs meer dan één keer om alle details, grapjes en ook de verschillende verhaallijnen goed in je op te kunnen nemen.

zootropolis-verslag-copyright-trotse-moeders-3Het leeftijdsadvies voor Zootropolis is 6+. Aan de reactie van de jongere kinderen in de zaal was te merken dat je er echt niet met kleine kinderen naar toe moet. Maar ook voor sommige 6- en 7 jarigen zal deze film nog (te?) spannend zijn: er zitten behoorlijk wat schrikmomenten in!

Wanneer je kind niet zo snel bang is, en je wilt een echt goede film zien, ga dan beslist naar Zootropolis. Niet alleen de 4 kinderen die ik bij me had, hebben enorm genoten, maar ik zelf ook!

Klik hier voor de trailer van Zootropolis >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share