Eten voor de kleintjes

etenDit complete handboek leert ouders hoe baby’s geheel zelfstandig nieuwe vaste voeding kunnen pakken, kauwen, eten en verteren. En dat alles in combinatie met borstvoeding en zonder het eten te prakken of te pureren. Een kindvriendelijke methode waarbij de baby zelf aangeeft waar hij aan toe is. Het boek coacht ouders bij een bewuste en goede voedselkeuze en helpt de eigen smaak en voorkeur van het kind te ontwikkelen, zodat het al vroeg leert dat eten leuk en gezellig is.

Recensie
Wat is het toch een leuke tijd; je baby mag naast de borstvoeding steeds meer eten, totdat je kindje helemaal van de borstvoeding af is en alleen nog maar gewoon eet. In het begin alles prakken en fijn maken en naarmate ze ouder worden, steeds minder prakken. Je bent in die periode ontzettend druk met alles schoonmaken, want leren eten valt niet mee. De voorkant van dit boek geeft dit dan ook in één oogopslag heerlijk weer!

Naast voeding komen in dit boek ook veiligheidsregels aan bod zoals; veilig slapen, moedermelk opwarmen en bewaren, risico’s van te vroeg starten met bijvoeding ( o.a. verstoorde ijzeropname en verstoorde zinkopname).
Verder staat in dit boek o.a. een voedselintroductieschema en diverse dagmenu’s in diverse leeftijdscategorieën inclusief diverse recepten. En  vind je informatie over voedselovergevoeligheid/voedselallergie (welke klachten kun je bij welke producten verwachten).

DSC05908Eten voor de kleintjes is een praktische boek die ouders kan helpen om over te gaan van bortsvoeding/kunstvoeding naar vaste voeding. Stapsgewijs gaan de kleintjes steeds meer eten en wordt er steeds minder gepureerd/geprakt. Eten voor de kleintjes  is dan ook een heel handzaam en handig boek voor alle ouders/opvoeders die meer informatie willen over de overgang van borstvoeding/kunstvoeding naar steeds vastere voeding, totdat de kleintjes met de pot mee kunnen eten.

Eten voor de kleintjes – Stefan Kleintjes
Handboek, paperback, 232 pagina’s, Kosmos
Bestel dit boek hier >>>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Feel good-raadgever – Opkomen voor jezelf [recensie]

Leren assertief zijn en nee durven zeggen. Veel mensen betreuren het dat ze niet voor …