Patatje Zwaardvis

Angela Prins kookt en bakt al jaren met kinderen in haar eigen Kinderkeuken van Stampot Janssen. In dit boek zijn de favoriete recepten van haar koks verzameld. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaaskrakelingen, patatje zwaardvis of zelfgemaakte pasta? Een echt kookboek voor kinderen dus.

Recensie

De recepten die je in dit boek vindt zijn niet kinderachtig of aangepast voor kieskeurig etende kinderen. Het is eigenlijk een echt kookboek met serieuze gerechten. De kinderen gaan bijvoorbeeld zelf verse pasta maken of een kaassoufflé. Gerechten die een gemiddelde vader of moeder niet even zo zelf maakt. Toch kunnen kinderen vanaf een jaar of 10 prima aan de slag met deze gerechten. Elk gerecht staat namelijk goed en helder uitgelegd. Ook worden er extra aanwijzingen en aandachtspunten vermeld waardoor je stapsgewijs allerlei heerlijke gerechten op tafel tovert. Het boek oogt dus misschien aan de moeilijke en ingewikkelde kant, maar dat valt in de praktijk reuze mee. Patatje Zwaardvis is een hartstikke leuk boek voor kinderen die het leuk vinden om in de keuken te staan of om hiermee samen iets voor de komende kerstdagen uit te bereiden.

Patatje Zwaardvis – Angela Prins
Kookboek voor kinderen, 9+, hardcover, 159 pagina’s, Lemniscaat
Dit boek in huis halen? Bestellen kan hier via Bol.com>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share