Style me up – oorbellen maken

Met Style me up oorbellen maken kunnen meisjes vanaf 8 jaar veilig en eenvoudig zelf leuke oorbellen maken. Ik weet nog wel dat ik, toen ik ongeveer 12 jaar was, een heel assortiment kraaltjes en pailletten in allerlei kleuren had. En ook ijzerdraadjes en zelfs een tangetje. Ik was eindeloos bezig met het maken van oorhangers. Niet dat ik ze ooit in heb gehad, maar ik had veel plezier in het knutselen en maken er van. Bezig zijn met mooie kleurtjes, leuke combinaties maken en langzaam onder je handen resultaat zien ontstaan.

Onze oudste dochter van 10 jaar heeft sinds anderhalf jaar oorbellen. Het was nog niet in haar opgekomen dat je ook zelf oorbellen kunt maken. Het setje Style me up oorbellen maken was wat dat betreft wel een eye-opener voor haar. Het is een heel compleet knutselsetje met oorringen, veel verschillende vormen en kleuren kraaltjes en pailletjes. Vooral in de kleuren roze, paars en zilver. Ruim voldoende om twee paar oorringen te maken. Een beschrijving is eigenlijk niet eens nodig, maar zit er uiteraard wel bij en is duidelijk genoeg om meiden van 8 jaar tot 12 jaar zelf mee aan de slag te laten gaan. Enerzijds is het heel leuk en handig als je kinderen oud genoeg zijn om zelf aan het werk te gaan, anderzijds is het ook wel even wennen dat je niet meer altijd nodig bent…

Mijn dochter heeft met veel plezier de oorbellen gemaakt. Een kleine teleurstelling voor haar was dat ze ze eigenlijk niet kan dragen omdat zij allergisch reageert op het materiaal. Maar eerlijk gezegd vind ik dat niet zo’n probleem. Ik vind bij knutselen het plezier dat je hebt om iets te maken belangrijker dan het eindresultaat. Zeker als we het over kinderen hebben. En dit knutselpakket van Style me up stimuleert de creativiteit van meisjes. Je kunt met kraaltjes meer doen dan alleen armbanden en kettingen rijgen bijvoorbeeld. Het setje is compleet en betaalbaar, maar niet heel uitgebreid. Ik denk wel dat het meisjes op nieuwe ideeën brengt en een opstap kan zijn naar een leuke nieuwe hobby.

Grappig detail, onze jongste dochter van 6 jaar heeft geen oorbellen en ik weet ook niet of ze dat wel wil als ze een paar jaar ouder is. Ze had ook totaal geen interesse in Style me up oorbellen maken. Waarschijnlijk voelt ze zelf al aan dat met 6 jaar haar motoriek nog niet voldoende is om met dit priegelwerk bezig te zijn. Met andere woorden, het blijkt in de praktijk ook echt een setje voor iets oudere meisjes te zijn!

Bestel dit product hier>>


About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …