Het enige echte kleurboek voor grote kinderen

downloadcover Het enige echte kleurboek voor grote kinderen staat vol met de mooiste kleurplaten, speciaal voor kids vanaf een jaar of tien. Dit kleurboek biedt reuzeveel en urenlang kleurplezier! Aan meer dan 100 mooie platen met dieren, bloemen, vlinders of abstracte figuren, kun je helemaal je eigen draai geven. Alle afbeeldingen kunnen ingekleurd worden met kleurpotloden, viltstiften, waterverf, acrylverf, waskrijt en aquarelverf.

Recensie

Ik denk sinds een klein jaar, maar misschien nog wel iets langer, zie je in boekhandels kleurboeken voor volwassenen liggen. Met mooie gedetailleerde zwart-wit tekeningen om in te kleuren. IMG_1293Volgens mij wordt je er behoorlijk zen van en is het heel ‘mindfulle’ activiteit. Als je je er toe kunt zetten, wordt het ook ongetwijfeld prachtig.

Voor kinderen zijn deze volwassen kleurboeken niet altijd even geschikt: te groot, te gedetailleerd en/of afbeeldingen die niet tot hun verbeelding spreken. En eigenlijk is er voor wat oudere kinderen maar weinig op de markt.

Het enige echte kleurboek voor grote kinderen speelt in op deze lacune en is juist voor kinderen vanaf halverwege de basisschool, voor wie de kinderkleurboeken te kinderachtig zijn. Veel detail, mooie afbeeldingen, maar dan afbeeldingen die bij kinderen passen.

IMG_1292

Ik vind dit soort boeken prachtig, maar heb zelf niet genoeg geduld om er voor te gaan zitten. Ik heb teveel andere dingen die ik leuk(er) vind om te doen. Zo heb ik een paar jaar geleden bijvoorbeeld dit boekje besteld, ook zo mooi en ik word daar erg blij van, maar het staat nog steeds in mijn boekenkast te wachten tot ik tijd heb.

IMG_1296 IMG_1294
Gelukkig hebben mijn dochters van 8 en 12 wel de tijd en rust om te gaan kleuren. Jongste van 8 vindt het Het enige echte kleurboek voor grote kinderen mooi, maar is uiteindelijk liever zelf aan het tekenen. Oudste dochter daarentegen vindt het boek heel leuk, ze er enthousiaster over dan ik op voorhand had verwacht. Ze geeft aan dat het bijvoorbeeld erg leuk is om te doen als je je verveelt.

IMG_1295

Ze is vol enthousiasme gaan kleuren zoals de foto’s laten zien. En wat ik leuk vond, ze was laatst samen met haar vriendin die een vergelijkbaar kleurboek heeft, druk aan het kleuren. Zo leuk, twee pubers met een kleurboek!

Het vraagt de nodige concentratie en daardoor kan je even je gedachten verzetten. Ik denk daarom ook dat het een mooie afleiding is tijdens het leren voor de toetsweken op school. Wat ze verder waardeert is dat je alles kan gebruiken voor het kleuren. Het hoeft niet per sé met stift, maar ook met potlood wordt het resultaat mooi.

Het enige echte kleurboek voor kinderen
Bekijk op bol.comCreatief boek, paperback, BBNC jeugd
Bestel dit kleurboek hier >>>>

Screenshot 2015-01-17 at 16.59.32

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …