De Koffiekakker

Trotse Moeders en Trotse Vaders zijn vaak koffie-drinkers, iets wat kinderen vreemd vinden want op jonge leeftijd is koffie nog helemaal niet lekker (en daarbij vol van stoffen die je een kind liever niet geeft…). Maar kinderen houden van het nadoen van hun ouder of verzorger, en ze zullen in hun spel dan ook menig “kopje koffie” in hun speelserviesje serveren!

Marianne Busser en Ron Schröder hebben een nieuw versjesboek gemaakt, met als thema ‘koffie’. Het heet De Koffiekakker, want ja, er is altijd één onderwerp razend populair bij jonge kinderen: poep! Met leuke versjes combineert dit boek weetjes over koffie met dingen die kinderen aanspreekt. En zo is er een heerlijk versjesboek wat wederom bijzonder mooi geïllustreerd is door ivan en ilja. Het is een hardcover boek, uitgegeven door uitgeverij Moon en bevat 32 kleurige pagina’s.

In dit boekje kun je lezen
wat een mens met poep kan doen
zoals bijvoorbeeld erin trappen
met je slipper of je schoen

Je zult lezen wat een mens
met een dierenkeutel kan
ook al stinkt het soms een beetje
misschien leer je er iets van!

Overigens ook leerzaam voor ouders….
Wist je dat de allerduurste koffie ter wereld gemaakt wordt met koffiebonen die zijn uitgepoept door een kleine kattensoort? En dat je roofdierenpoep kunt gebruiken om vervelende katten en honden bij je huis weg te jagen? En wist je dat je kamelenkeutels kunt gebruiken om een vuurtje mee te maken?

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De lessen van Beer

Wat een mooi boek is er verschenen: De lessen van Beer. De hardcover is zacht …

Share
Share