Hap!

hap-cover-trotse-moedersMickey Cray, de vader van Wahoo, is wrangler, dierenworstelaar. Als hij wordt ingehuurd door een reality-survivalprogramma, gaat Wahoo mee om een oogje in het zeil te houden. En dat blijkt wel nodig ook. Derek Badger, de presentator van het programma, wil namelijk per se echte wilde dieren gebruiken voor zijn stunts, maar heeft geen flauw idee welke gevaren er schuilen in de moerassen van de Everglades. Dus moet Mickey hem keer op keer redden – als Badger achtereenvolgens boven op een krokodil springt, wordt aangevallen door een waterslang en een vleermuis zijn tong afbijt.

Tot overmaat van ramp verdwijnt Badger vervolgens in de wildernis, waarna de anderen hem moeten gaan zoeken. Als zich onderweg een meisje aansluit dat op de vlucht is voor haar gestoorde, gewapende vader, is de chaos compleet. Dat kan alleen maar verkeerd aflopen…

Recensie
Het boek Hap! werd meteen leuk gevonden, nog voor de eerste bladzijde gelezen was. Er staan namelijk ogen op de cover (krokodillen-ogen, zo blijkt later), maar nog leuker zijn de ’tanden’ aan de zijkant. Ze doen onze kinderen direct denken aan het schoolboek wat Harry Potter nodig had voor zijn lessen over Fabeldieren van Hagrid. Maar ook voor kinderen die niet bekend zijn met Harry Potter, is het natuurlijk super om een dergelijk vormgegeven boek in handen te hebben!

hap-copyright-trotse-moeders-5  Screenshot 2015-06-18 at 10.41.17

Kennelijk is het niet alleen aan de buitenkant leuk, want mijn oudste zoon had het in een paar dagen uit. Hij heeft er enorm van genoten.

hap-copyright-trotse-moeders-2

Hieronder zijn eigen recensie:

Zoon (11 jaar):

Ik vond het heel erg leuk om te lezen. Erg grappig ook. Het leukste vond ik hoe alles uiteindelijk samenkwam. Erg goed bedacht.

hap-copyright-trotse-moeders-3

Het boek is niet zo spannend dat je er van gaat dromen, het is vooral dat je steeds door wilt lezen. Het boek is heel mooi. Groen is mijn lievelingskleur en er staan ogen op de voorkant, die zijn van de krokodil. En ook de tanden van de krokodil kun je zien, want alle bladzijden zijn getekend in de vorm van tanden zodat je die aan de zijkant, wanneer het boek dicht is, kunt zien. Echt leuk!

Hap! – Carl Hiaasen
Bekijk op bol.comHardcover, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wil de Krokodil – feestelijke premiere [verslag]

Zondagochtend 4 december is het eindelijk zo ver! De première van de familiefilm Wil de …

Share
Share