App Met Nijntje naar school

De App Met Nijntje naar school voor de iPad is al weer de derde app van Nijntje. De apps zijn gebaseerd op de gelijknamige klassieker  van Dick Bruna. Met Nijntje naar school is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters. De app bevat toegankelijke en educatieve games die kinderen spelenderwijs verschillende vaardigheden leren zoals tellen, tekenen, voorlezen, blokken bouwen en memory. De app is beschikbaar in Engels en Nederlands en voor €4,49 verkrijgbaar in de iTunes App Store.

Recensie
Vol verwachting waren wij al aan het wachten op een nieuwe app van Nijntje. Onze dochter is er gek op! Ook deze app is – zoals we gewend zijn – weer zeer gebruiksvriendelijk en speelt in op het niveau en de interesses van mijn oudste kind van 3 jaar. Feilloos weet ze door de gesproken aanwijzingen uit zichzelf hoe en wat er moet gebeuren. Deze app heeft voor de allerkleinste kinderen de mogelijkheid om het verhaal als ouder met je eigen stem voor te lezen en op te nemen. Zo kan de kleine altijd luisteren naar jouw vertrouwde stem. Mijn oudste dochter vindt het echter geweldig om zèlf verhaaltjes te verzinnen bij de verschillende illustraties, deze op te nemen en vervolgens met de grootste lol weer zelf af te luisteren.

Naast deze voorlees –en opneemfunctie bevat de app nog veel meer. Zo kunnen peuters en kleuters spelenderwijs leren om onder andere sommen te maken, lijnen overtrekken, kralen tellen, en natuurlijk… de good old Memory spelen. Ook heeft de kleine dame al snel door dat ze haar eigen tekeningen per mail kan versturen en vraagt mij dan ook geregeld om e-mailadressen in te voeren van opa, oma, neefje, nichtje of vriendinnetjes.

Ik ben blij dat ze het leuk vindt. Ik heb de illusie allang laten varen dat ik het wel even voor elkaar zou krijgen om mijn dochter zéker voor haar vierde levensjaar “iPad  -en spelcomputervrij te houden”.  Maar als ik dan toch de onbedwingbare aantrekkingskracht van deze apparaten niet de baas kan, dan zie ik haar graag enthousiast bezig met een app als Met Nijntje naar school. Heerlijk oude, vertrouwde illustraties. Veilig en betrouwbaar, educatief en interactief. Leuk!

Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …

Share
Share