Kate leert veters strikken

Screenshot 2015-04-25 at 16.31.56Met deze kartonnen boekjes in de vorm van een schoen leren kinderen op een speelse manier hun veters strikken. Er staan twee manieren in waarop ze dat kunnen doen, zodat ze het kunnen leren op de manier die zij het gemakkelijkst vinden. Naast duidelijke instructies met afbeeldingen bevat de schoen een kort, grappig verhaaltje. De veter die door de pagina’s heen gaat is eruit te halen, net als bij een echte schoen.

Recensie
Ter recensie kregen we het kartonboekje Kate leert veter strikken. Gelukkig zit er een blauw-rode veter in, zodat ook mijn zoon, die het meeste moeite heeft met veters-strikken er mee wilde oefenen!Screenshot 2015-04-25 at 16.46.38

Het boekje is vormgegeven als schoen en de veter zit er doorheen. In het boekje staat een eenvoudig en leuk verhaaltje en er staat uitgelegd hoe je veters kunt strikken. Op twee verschillende manieren maar liefst, ook voor mij leerzaam 🙂

Mijn dochter ging het eerst aan de slag, hoewel ze al best goed kan veters-strikken. Ze heeft beide manieren uitgeprobeerd en vindt ook het verhaaltje leuk. Dan is haar tweelingbroer aan de beurt. Voor hem is het nog lastig, en ik ben benieuwd wat het boekje voor effect zal hebben….

veters-strikken-copyright-trotse-moeders-2

Met de “schoenen van tegenwoordig” die dichtgaan met òf klittenband òf met veters in combinatie met een rits, hoeven kinderen nauwelijks nog veters te strikken. De oefening die nodig is om de techniek te automatiseren ontbreekt dan ook bij veel kinderen. Met dit schoen-boekje is het leuk om te oefenen en kun je stap voor stap duidelijk zien wat de bedoeling is.

veters-strikken-copyright-trotse-moeders-1

Mijn zoon heeft het (voor mij verrassend) snel onder de knie. Hij is terecht erg trots en bewijst een paar dagen later dat hij het veters-strikken echt beheerst door zelf de veters van zijn honkbalschoenen te strikken, met keurige strikken! Kortom: bij ons was het boekje Kate leert veter strikken een groot succes!

Kate leert veters strikken – Oldrich Ruzicka
Bekijk op bol.comKartonboekje met veter, 36 pagina’s, uitgeverij De Vier Windstreken
Bestel dit schoen-boekje hier >>>>

veters-strikken-copyright-trotse-moeders-4 veters-strikken-copyright-trotse-moeders-5 veters-strikken-copyright-trotse-moeders-3

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Disney – mijn eerste woordjes

Disney en kinderen, het lijkt een combinatie die vanzelfsprekend is. En nu is er, volgens …

Share
Share