Met autisme valt goed te leven! 

Steeds meer kinderen – vooral jongens – krijgen de diagnose autisme. Een diagnose waarmee prima te leven valt, maar waarbij ouders en partners best een handleiding kunnen gebruiken. Dit boek is geschreven door 2 mensen die met autisten werken.

Recensie
Als moeder van een kind met de diagnose PDD-nos (een vorm van autisme) heb ik veel boeken versleten hierover. Dit boek koste mij aardig wat moeite om te lezen. Dat ligt eerder aan mij dan aan het boek. Aan het taalgebruik ligt het zeker niet, maar ik merk dan ik ondertussen een beetje informatie moe ben!

Als handleiding functioneert het boek Met autisme valt goed te leven prima. Weet wel dat niet alles wat in het boek beschreven staat ook daadwerkelijk betrekking op jou, jouw kind of jouw dierbare autist hoeft te hebben. Elke autist is namelijk anders; er zijn verschillen van dag en nacht! De vele ervaringsverhalen die je in het boek terug vond,  vond ik heel prettig om te lezen. Herkenbaar! Voordat wij de diagnose van onze PDD-nosser kregen, waren we vooral op zoek naar erkenning, herkenning en handvatten om ermee om te gaan. Dit boek is daar erg goed voor.

Als er mensen in je omgeving zijn die het allemaal niet goed snappen of meer willen weten, is dit zeker ook voor hen een boek om te lezen. Besef namelijk dat er altijd mensen zijn die het nooit kunnen of willen snappen. In het boek lees je daar ook meer over. Ondanks mijn eerste weerstand om weer een boek over autisme te lezen, was ik blij met dit boek. Een goed handvat voor ouders met een kind met autisme en ook voor hun omgeving. Een aanrader!

Tip: kijk ook eens op www.metautismevaltgoedteleven.nl.

Met autisme valt goed te leven! – Rob Broersen en Lise van de Kamp
Opvoedboek, paperback, 208 pagina’s, Kosmos
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Waar ben je thuis? – Aaltje van Zweden

Aaltje van Zweden, inderdaad, de vrouw van Jaap van Zweden, heeft een nieuw boek geschreven. …

Share
Share