Samen [recensie]

Kat en Carter hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. Maar het einde van het verhaal van hoe twee mensen bij elkaar komen, is pas het begin van het verhaal van hun leven samen.

In de twee korte verhalen in deze bundel neemt Sophie Jackson je mee in de levens van Kat en Carter terwijl ze samen hun weg proberen te vinden. Van Carter’s nieuwe rol als directeur van een grote ondernemen tot Kats verstoorde relatie met haar moeder en Max’ opname in een afkickkliniek: het is niet altijd even makkelijk, maar met z’n tweeën staan ze sterker dan alleen …

Recensie
Samen bevat twee novelles, die horen bij de trilogie van Sophie Jackson: ‘Altijd samen’ en ‘Eeuwig samen’. De eerste twee delen van de trilogie, ‘Stuk van jou‘ en ‘Stil van jou‘ zijn in 2015 en 2016 verschenen. Het derde deel ‘Van jou‘ komt in september 2017 uit. Uiteraard kan je de verschillende delen en ook ‘Samen’ los van elkaar lezen, maar ik zou je adviseren om de delen op volgorde te lezen en pas aan ‘Samen’ te beginnen als je ‘Stil van jou’ uit hebt.

In ‘Altijd samen’ vraagt Carter Kat ten huwelijk. Het huwelijk van Carter en Kat vindt plaats aan het eind van ‘Stil van jou’. Tussen het ten huwelijk vragen en het voltrekken van het huwelijk gebeurt natuurlijk het nodige, een huwelijk plannen gaat vrijwel nooit zonder stress, en dat is precies waar ‘Altijd samen’  over gaat.

De twee verhalen in ‘Samen‘ passen (uiteraard) perfect in de serie, logisch natuurlijk. Maar omdat het verhaal net niet in de grote lijn van de boeken past, is het logisch dat Jackson gekozen heeft voor novelles.

‘Eeuwig samen’ gaat verder waar ‘Stil van jou’ is opgehouden. Het verrast me daarom ook niet dat, zeker aan het begin van ‘Eeuwig samen’ er een grotere rol is weggelegd voor vrienden Max (hoofdpersoon van ‘Stil van jou’) en Riley. Ik vermoed dat het ook preludeert op de volgende roman ‘Van jou’, waarin Riley centraal zal staan. Desondanks staan in ‘Eeuwig samen’ nog steeds Kat en Carter centraal. Kat opent het gesprek over kinderen, maar Carter ziet dat nog totaal niet zitten. En als Kat een zwangerschapstest moet doen, slaat de totale paniek toe …

Ik heb de twee korte verhalen in ‘Samen‘ met veel plezier gelezen, maar ja, ik ben ook fan van de twee eerste new adults van Sophie Jackson. De verhalen horen bij de serie en het is fijn te weten wat er verder gebeurt met mensen waar je een beetje van bent gaan houden.

Korte verhalen zijn echter altijd te kort, en daarom zie ik ‘Samen’ vooral als mooi opwarmertje voor ‘Van jou‘!

Samen – Sophie Jackson
New adult, paperback, 140 pagina’s, Uitgeverij Zomer & Keuning
Bestel ‘Samen’ hier >>>>

Voor alle boeken van Sophie Jackson in deze serie, klik hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Everybody 1-2-Switch! [recensie]

De Nintendo Switch kan makkelijk gebruikt worden om samen met mensen spelletjes te spelen. Je …

Share
Share