Voor mijn zusje

Allison Glenn is pas 21 als ze na vijf jaar uit de gevangenis komt. Ze heeft op haar zestiende een gruwelijk misdrijf begaan: ze heeft haar pasgeboren dochtertje gedood. Eenmaal buiten staat niemand op Allison te wachten. Haar ouders doen alsof ze niet bestaat en haar zusje Brynn, die altijd zo dol op haar was en die Allison zó graag wil spreken, wil niets meer met haar te maken hebben. Vanuit een opvanghuis probeert Allison haar leven weer op te pakken en ze krijgt een baantje bij de lokale boekhandel. Langzaam maar zeker keert haar vertrouwen in de toekomst terug. Tot ze het geadopteerde zoontje van haar baas, de vijfjarige Joshua, ziet.

Recensie
Voor mijn zusje  gaat over die ene avond waarop het dochtertje van Allison geboren is, wat er toen gebeurd is en wat dat voor alle betrokkenen te maken heeft. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Die ene avond was bepalend voor het leven van veel mensen.

Wat ik erg knap van de auteur vind, is dat ze beetje bij beetje kleine puzzelstukjes vrijgeeft. Al vrij snel dacht ik dat ik wist hoe het zat en ik vroeg me eigenlijk af waar het verhaal nu naar toe zou gaan. Wat ik in eerste instantie verwachtte, gebeurde niet. Pas op het allerlaatst wordt duidelijk hoe de puzzel er precies uitziet.

Allison wordt in het begin van het boek neergezet als onsympathiek persoon, ze heeft immers iets gedaan waar je niet snel begrip voor op kunt brengen. Heather Gudenkauf weet echter op een goede manier haar toch tot een persoon te maken waar je sympathie voor op kunt brengen, en waar je mee te doen hebt. Allison probeert uit alle macht haar leven in de maatschappij weer op te bouwen en contact te krijgen met de mensen van wie ze hield. Ze wordt hierin door slechts weinig mensen gesteund.
Maar ook de andere personen in het boek zijn sympathiek, het zusje Brynn, werkgeefster Claire en Charm en haar stiefvader Gus. Ieder van hen speelt een bepalende rol in dat wat er aan het einde van het boek gebeurt.

Voor mijn zusje is opgebouwd uit hoofdstukken waarin een van de vier belangrijke vrouwen uit het boek centraal staan. De zusjes Allison en Brynn vertellen zelf hun verhaal, de verteller beschrijft het perspectief van Claire en Charm.
De hoofdstukken zijn kort en het verhaal leest snel en makkelijk. Het boek wegleggen is minder makkelijk. Ik ben me blijven afvragen waar het boek precies naar toe zijn gaan en had het daarom al na een paar dagen uit.

Voor mijn zusje – Heather Gudenkauf
thriller, paperback, 284 pagina´s, De Kern
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share