Pip & Nut pasta – gezond èn lekker! Inclusief recept-tip

Noten zijn gezond. Ze bevatten goede vetten, proteïne, vitamine E en magnesium.

Als enthousiast marathonloopster, kon Pip Murray – de oprichter van Pip & Nut – maar moeilijk een natuurlijke notenpasta vinden die lekker én goed voor haar was en die paste in haar gezonde levensstijl. En dus besluit ze het zelf te proberen. 

Pip maakt pasta die gemaakt is om lekker en goed voor je te zijn: de noten zijn de held van de pasta. Pip & Nut pasta bevat dan ook geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen, geraffineerde suiker of palmolie. Geroosterde noten, een beetje zeezout, dat is alles. Geen palmolie betekent dat je soms even moet roeren, omdat de olie zich kan scheiden van de pasta. Maar het scheelt natuurlijk ook een berg onverzadigde vetten die niet goed voor je zijn.

Een tijd geleden kregen we alle verschillende versies van Pip & Nut pasta’s toegestuuurd en deze waren een groot succes bij de kinderen. Overigens ook bij mij, de smaak is heel erg intens.

In eerste instantie is het even wennen, omdat het er echt anders uitziet dan bijvoorbeeld een potje pindakaas van een bekend merk. Wanneer Pip & Nut pasta een tijdje in de kast staat, komt de olie bovendrijven. Het ziet er onsmakelijk uit, maar is eigenlijk een goed teken omdat het komt doordat er geen palmolie toegevoegd is. Sowieso zijn er geen dingen toegevoegd die slecht zijn voor je gezondheid. Pip & Nut is een gezonde keuze. En een lekkere!

Hieronder een eenvoudig recept waarbij de smaak van Pip & Nut walnotenpasta goed tot z’n recht komt:

VIJGEN, GEITENKAAS EN WALNOTENPASTA MET HONING OP GEROOSTERD BROOD
Zie het maar als een ‘deconstructed versie’ van de klassieke salade met vijgen en geitenkaas, maar dan op toast. Als je een beetje gevoel voor drama hebt, dan sprenkel je de honing van grote hoogte op je bord tijdens het opmaken. Reken maar dat dat er indrukwekkend uitziet.

Nodig:
2 brammetjes notenbrood – het liefst met walnoten
4 eetlepels walnotenpasta
2 vijgen, in vieren
100 gram geitenkaas
2 eetlepels honing.

Bereiding:
Doe het brood in de broodrooster, en besmeer het als het klaar is onmiddellijk met de pasta, leg de vijgen erop en verkruimel de geitenkaas daar weer bovenop. Sprenkel daarbovenop twee eetlepels honing en klaar ben je.

Tip van Pip:
Vijgen zijn in het seizoen aan het einde van de zomer, dus als je ze niet kunt vinden, probeer het dan met een paar schijven peer.

De Pip & Nut potjes bevatten 225 gram en zijn vanaf € 2,79 te koop bij Jumbo, Plus en Deen Supermarkten en de betere delicatessenwinkels.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De geheimen van een mediterrane keuken

De geheimen van een mediterrane keuken – Italiaanse pasta en pizzagerechten is een kookboek wat …