prentenboek over de natuur

Waar gaan de dieren naartoe als het regent?

De tweeling Marion en Lukas wandelen met hun neef Stef naar de vijver. Onderweg komen ze heel wat dieren tegen. Als ze bij de vijver zijn, begint het te regenen. Ze vinden het heerlijk om in de regen rond te spetteren, maar Waar gaan de dieren naartoe als het regent?

Recensie

Voorin het boek zie je een tekening van een hoge flat. Met een pijl staat aangegeven waar de tweeling Marion en Lukas wonen. Het blijken echte stadskinderen, die een dagje met hun neef Stef naar het platteland gaan. Stef heeft wat dingen voor zijn aquarium nodig en de tweeling gaat met hem mee naar de vijver om dat te halen. Onderweg komen ze veel dieren tegen en elk dier heeft zo zijn eigen gebruiken. Stef kent deze allemaal wel, maar Marion en Lukas kijken hun ogen uit!

Vogeltjes die een stofbad nemen in het warme zand, leren hoe je een pony uit je hand laat eten en de rondvliegende bijen die van bloem naar bloem vliegen om nectar te verzamelen. Overal is wel iets moois te zien.

Bij de vijver aangekomen zijn de kinderen zo druk bezig met alles om zich heen dat ze niet zien dat er dikke, donkere wolken aankomen. Het wordt hoogtijd dat ze weer richting huis lopen. Maar waar zijn al die dieren van net toch gebleven? De insecten die boven de vijver vlogen zijn verdwenen en de zwaluwen zijn ook vertrokken. Maar er zijn juist ook dieren die het heerlijk vinden in de regen!

Tijdens het lezen van dit boek komen kinderen heel veel te weten over de natuur, de dieren en hun gebruiken. Met de mooie, natuurgetrouwe prenten waan je jezelf al snel midden in de natuur. Je wandelt echt mee met Stef, Marion en Lukas! Op een fantastische manier wordt heel mooi in beeld gebracht hoe de natuur verandert als het regent. Dieren die onder de bladeren van planten en bomen gaan schuilen en slakken die bijvoorbeeld juist voor de dag komen als het regent.

Als ze bijna weer thuis zijn, maken ze nog een mooi natuurverschijnsel mee. Het heeft prachtige kleuren en is in de lucht te zien. Juist, de regenboog. Ook dit wordt weer op een hele duidelijke manier uitgelegd en met een tekening in beeld gebracht hoe dat kan. Waar gaan de dieren naartoe als het regent? is niet alleen leuk is om te lezen, maar zeker ook heel erg leerzaam voor kinderen en ouder. Eigenlijk onmisbaar in een huis met kinderen!

Waar gaan de dieren naartoe als het regent? – Gerda Muller
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Christofoor

Lees ook:
Wat ritselt daar toch?
Mijn eerste moestuin
Lentekriebels

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share