Zo kleed je je eettafel gezellig aan voor het kerstdiner

De kerstdagen zijn weer in aantocht en dat betekent: het kerstdiner! Mag jij dit jaar jouw familie ontvangen met kerst? Dan wil je natuurlijk dat jouw eettafel er op z’n best uitziet voor je gasten. Je kunt je eettafel op verschillende manieren leuk aankleden voor het kerstdiner. Pak dit jaar dan ook eens lekker uit door de volgende tips te gebruiken!

Kies een thema
Voordat je allerlei spullen in huis gaat halen is het handig om een thema te kiezen. Dit kan een kleurenthema zijn, maar je kunt ook kiezen voor een kerst thema zoals ‘sneeuw’, ‘glitters’ of gaan voor een tafel vol met guirlandes of ander kerstgroen. Als je je thema duidelijk voor ogen hebt kun je vervolgens de spullen gaan inslaan.

Tafelkleed of tafelloper
De basis van een mooi opgedekte tafel is natuurlijk een tafelkleed of tafelloper. Dit geeft gelijk veel sfeer aan het gehele tafereel. Wanneer je één van beide opties hebt uitgezocht kun je vervolgens je servetten en eventuele placemats of onderzetters hierop aanpassen. Kies je voor een tafelkleed met een drukke print? Dan kun je het beste de rest van de decoratie rustig houden.

Besteed aandacht aan het bestek
Het bestek is vaak iets waar weinig aandacht aan wordt besteed; je hebt het immers vaak al in huis. Toch kan het geen kwaad om voor speciale gelegenheden eens nieuw bestek in huis te halen. Vooral tijdens de kerstdagen kan het leuk zijn om bijvoorbeeld voor goudkleurig bestek of voor bestek met een patroon of reliëf te gaan. Als je er weinig voor voelt om een compleet nieuwe bestekset aan te schaffen kun je ook kijken of je alleen leuke gebaks- of dessertvorkjes kunt vinden.

Het serviesgoed is ook belangrijk
Hetzelfde geldt natuurlijk voor je servies; waarschijnlijk heb je het allemaal wel in huis maar het is leuk om voor de kerstdagen eens uit te pakken met extra mooie borden en schalen. Heb je normaal gesproken wit servies? Ga dan eens voor borden in een donkere kleur, zoals zwart of donkergroen. Dit geeft gegarandeerd meer sfeer!

Ga voor veel kaarsen
Zeg je kerst, dan zeg je natuurlijk lichtjes! Zorg er daarom voor dat je je eettafel voorziet van genoeg kaarsen of waxinelichthouders voor extra sfeer. Verdeel het gelijkmatig over de tafel voor het beste effect. Bij de eettafel is het ideaal om te kiezen voor dunne kaarsen, deze nemen niet teveel ruimte in beslag en het ziet er toch erg sfeervol uit! Zitten er ook kinderen aan tafel? Als je veiligheid wil garanderen kun je ook kiezen voor kaarsen op batterij; deze zien er tegenwoordig erg realistisch uit!

Leg het menu op tafel
Om het helemaal af te maken kun je het menu uitprinten en deze op of onder ieder bord neerleggen zodat je gasten weten wat ze gaan eten. Ben jij een echte DIY-fanaat? Dan kun je met een kalligrafie pen en stempels hele leuke persoonlijke menu’s maken. Laat de kerstdagen maar komen!

 

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Halloween; DIY versus kopen

Halloween is een oude feestdag die niet in elk land gevierd wordt. Deze feestdag is …

Share
Share