Het rode autootje

Het rode autootjeHet rode autootje zit in de problemen. Gelukkig helpt de kleine graafmachine hem uit de nood…

Het rode autootje staat klaar om te vertrekken maar de blauwe kiepwagen die voor hem staat komt niet in beweging als het verkeerslicht op groen springt. TOET, TOET ! Wakker worden!!! Riep het rode autootje.
De blauwe kiepwagen schoot vooruit. Daarna gaat er iets mis met de kiepwagen. De laadbak kantelt en de hele lading kiezels vliegen de straat op.  Het ‘rode autootje’ denkt dat het zijn schuld is. Maar de bestuurder van de kiepwagen stelt het rode autootje gerust. De kleine graafmachine helpt hun uit de nood en schept alle kiezels terug in de laadbak. ‘Klaar!’ Zei de kleine graafmachine.‘Gelukkig was ik vlakbij’ ‘Ja gelukkig,’ antwoordde het rode autootje. En zo kan de blauwe kiepwagen en het rode autootje weer verder rijden.

Recensie
Dit is een erg leuk pop-up boek! De klepjes en schuifjes maken het boekje echt levendig. De auto, kiepwagen en graafmachine zijn er leuk en goed geïllustreerd en daarmee herkenbaar voor de kleinsten. Niet ieder schuifje is makkelijk heen en weer te schuiven met als resultaat dat het snel kapot gaat bij kleine kinderen die nog niet zo veel geduld hebben.

Het rode autootje – Mathew price
pop-up boek, hardcover, 10 pagina’s, Clavis B.V.B.A

Koop hier bij Bol.com >>>

Lees ook:
Groot beestje, klein beetje
Een muizenavontuur
Angelina Ballerina

About Nienke

nschuil@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van bijna 5 jaar, die zich al heel wat voelt, en een zoon van nu ruim 2 die denk dat de wereld draait om het eten van snoepjes en koekjes. Ik werk part-time, 3 dagen in de week, op maandag en woensdag ben ik thuis bij de kinderen. Ik hou van schrijven, lezen, kletsen, koken, zoeken naar een nieuwe uitdaging, buiten zijn en leuke dingen ondernemen met de kinderen.

Check Also

Raad eens hoeveel ik van je hou – luxe pop-up editie

Raad eens hoeveel ik van je hou is inmiddels een klassieker. Het is een prachtig …