Rompompom

20 x per schooljaar maakt uitgeverij Zwijsen het tijdschrift Rompompom. Dit tijdschrift is speciaal ontwikkeld voor kleuters. Het poppetje Pompom speelt de hoofdrol in het tijdschrift. Pompom is bekend van schatkist, een veel gebruikte leermethode voor kleuters.

Recensie
Voor me ligt RomPomPom nummer 6, dat in november is uitgebracht. En dit nummer staat helemaal in het teken van sinterklaas! Dat is natuurlijk een onderwerp waar kleuters rond die tijd veel mee bezig zijn, en ook op school wordt daar de nodige aandacht aan besteed. In dit tijdschrift valt van alles te beleven. Zo worden kinderen uitgedaagd om figuren na te tekenen, voorwerpen bij elkaar te zoeken, te tellen en kunnen ze lekker kleuren. In het midden zit een mooie poster. Ook staat er in dit nummer een (simpel) recept voor het maken van wortelkoekjes, wat ik binnenkort zeker samen met mijn zoon ga uitproberen! Wat ik erg leuk aan dit tijdschrift vind, is dat kinderen thuis op een speelse manier bezig kunnen zijn met wat ze op school leren. Kinderen die bekend zijn met de schatkist leermethode zullen de symbolen die bij de opdrachten en verhaaltjes staan herkennen en daardoor al snel snappen wat ze moeten doen. Maar ook voor kinderen die de schatkist leermethode niet kennen, zijn de opdrachten en verhaaltjes goed te begrijpen.

 

Dit is een heel leuk tijdschrift voor kleuters. Het sluit goed aan bij wat kleuters op school leren in groep 1 en 2. Het heeft ook veel variatie zodat er voor elk kind meerdere leuke dingen in zit. Wat misschien een beetje jammer is, is dat dit tijdschrift niet los in de winkel verkrijgbaar is. Het is alleen verkrijgbaar via een abonnement. Maar voor € 7,50 is er wel een proefabonnement van 5 nummers verkrijgbaar. Dat is zeker niet duur voor een tijdschrift waar kleuters echt wel even zoet mee zijn.

Bestel hier een abonnement voor Rompompom>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Dubbel! in de tuin [recensie]

Eerder recenseerden wij al ‘Dubbel! onder water’ uit dezelfde reeks als het boekje ‘Dubbel! in …

Share
Share